Online users

Follower

Wednesday, March 10, 2010

Newtown Festival..dum dum dum

Newtown Festival. Diraikan setiap tahun oleh komuniti Newtown dengan pelbagai aktiviti menarik. Tak rancang pun nak join festival ni sebab it's too far from our place. Kalau jalan kaki, gua surrender awal-awal la.Tapi, itulah. Selalu yang tak dirancang tu akan menjadi. Yang duk plan berminggu-minggu tak pernah jadi. Naik bas dari depan Botanical Garden ke Newtown only costs us $3.

Festival ni memang besar. Ala-ala Jom Heboh gitu. Macam-macam benda ada. Masuk je tapak pesta, dah kena sniff dengan anjing besaq. Isk. Jadah apa bawa anjing mai pesta weyh? Buat semak je. Bila sebut pesta, konfirm la sesak. Ramai orang. Tak relevan nak usung anjing mai tempat sesak macam ni. Hey doggie, stay away from me!

Maori dance I guess. Lincah gila budak-budak ni menari. Sangat unik dan mengasyikkan. Wah. Walaupun cuaca terik sampai rasa terbakar kulit,depa maintain cool ja main istrument tu.Pak cik tu siap pakai shades lagi you all. Memang kena pakai sebab hangat nak mampuih.Bunyi muzik Maori sangat sedap oh. Dum dam dum dam..dum dum dum. Rasa macam nak pi join menari sama.Ewah ewah.

Zumba dance. Pewwit makcik! Bergetah badan noks. Hang masuk zumba dance ni, konfirm sebulan lepas tu body tip top. First time aku dengar pasal zumba dance ni kat Wellington. Kalau kat Malaysia tu, tak berapa pasti wujud ke tak.

Kebanyakan booth jual clothing, accesories dan bag.Ada juga yang buka stall makanan. Sekali lagi iman aku teruja tengok lamb chop, Indian curry, kebab, pizza dan macam-macam lagi. Lalu je setiap kedai mesti cakap Sedapnya... Lepas tu kena marah dengan Ada. Isk. Last-last masuk New Town, beli air kotak dan keropok.Erm..sedapnyeee..*sedapkan hati*

Dah.Habis cerita.

p/s : Sorry tak dapat nak lawat blog ampa semua. Dah mula busy. Assignment dah ada. Malam-malam praktis menari. Petang ada kelas. Pagi-pagi membuta. Mana ada masa nak buka blog lama-lama. Isk. T_T

12 comments:

rathiqah azmira rosli said...

tgk air tuh rase mcm nk terjun.tgk org nari macam nak join sekali

mesti best kan

sI tEDI said...

masuk kelas tarian ke?

sasha* said...

sonoknye.u join apa je

joegrimjow said...

bestnye da summer
sejuk lg sini

[z@ck] said...

rathiqah azmira rosli..
kalau bawa baju basah..da lama ak terjun dalam pool buatan tu..hahah

si tedi..
masuk untuk asian night market festival nnt..

sasha..
i x join kelab pape pn lagi..hahah

joegrimjow..
skang dah autumn..tp ak tataw cam na nak determine dah autumn..hahah

ada van de kamp said...

terbayang2 wajah anjing hitam tu. waaa

yusuf mujahidin ™ said...

salam
rupa encik zack mcm pnah tgk la...
tp dimana ya..hehe

AkU said...

aku ghase kalu kat Msia..zumba tuh ala2 poco2 kot..hahaha..

Solehah said...

menari? cek masuk kelas menari ka?

syafawani said...

erkk mcm chicken dance ja cek tgk..hehe

I_Hate_Lolipop said...

ada omputih yg hensem tak?...kau pun dum dum dum la (ngorat la woi)

hans said...

dengki plak aku dengan hang nih
hahaha

p/s : jgn lupa join contest yg den wat stickymode tu...RM250 tu hadiah dia

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger