Online users

Follower

Tuesday, March 2, 2010

Ssshhhh..senyap boleh tak?

Kalau kat Malaysia, buat bising time lec tengah bercakap kat depan adalah benda yang common. Tapi tidak di sini. Itu adalah perkara paling biadap bagi seseorang untuk bercakap dan berbisik-bisik di dalam lecture. Banyak kali jugalah kami kena tegur sebab suka bercakap time kelas. Anette dah pesan its good for you to voice out your opinion but please do not talk during lecture.

Personally, aku memang pantang dengan orang yang tak reti duduk diam time lecture ni. Aku hilang fokus sebab benda ni. Thanks to those yang dah berjaya merosakkan mood aku untuk belajar hari ini. Dah la nak faham Jonathan cakap satu hal, dengar suara sumbang satu hal.Serius shit. Aku langsung tak dapat satu input pun ekoran terganggu dengan suara depa ni. Kalau bercakap pasal benda yang related ok juga la. Ini tidak. Bersembang pasal benda lain.Lepas tu gelak-gelak. Memang hati gua terbakar beb.

Cubalah senyap untuk 1 jam. Bukan susah pun.Kalau dah bosan sangat, lebih baik hang tidur dari merosakkan tumpuan orang lain.Now, terpaksa buka balik segala powerpoint, belajar sendiri.Pfftttt..

21 comments:

mysara newrie said...

Yeay ! Kak Zack sama dengan Sara lah ~ Pantang giler kalau ada org buat bising dalam kelas ~ BIADAB GILER TUE!!

adaNiff said...

betul2... x dpt focus ble org bising dlm kuliah. rase nak terajang sorang2. heheh..

AcanCapik said...

amboih, garang la hang ni... tampaq ja sekor2... biaq padan muka diorang...

aik, aku cakap kedah???

RoSe_ViOleTE said...

huuhuuu...
sabar la zack

xtau la nape ade sesetengah yg suke sgt bercerita.
sampai crita dari nenek..moyang...sume keluar tyme lecture.
haiihhh...

-atiQah- said...

hehe..sama la kite..
geram sgt2 bila org yg xtumpu perhatian..
kalau yg tido tuh..lagilah rasa geram! tak hormat lecturer lgsung!

syafawani said...

ha tu dia..kan z@ck dah hingaq...hehe..depa tu xsemangat nak blajaq lg la ni kot..awai g la ktakan..huhu

YobSumo said...

dorang discuss ape? recipe karipap ke? haish!

NeenaAnuar said...

haaaa.. kan z@ck dah marah...

tapi memang betol pun... elok2 kite tak tension terus jadik tension biler org ganggu konsentrasi kite kan...

sI tEDI said...

uwaaaaaa zack!! wendu bangettttt!!!!

ingat daku dalam study mu. ekekekeke

jaga diri lek lok!!

=MissRynn= said...

marahnya..lain kali pi letuk pale sorg2x..huhu

bvlgarigirl @ Arianna said...

yesss...jgn sampai kena ceramah dengan lecturer

haha

proud of you...take care di tempat orang. sangat best tengok dia skrg la. jeles

[z@ck] said...

mysara newrie...
sapa boleh tahan mmg hebat la.. =X

adaNiff..
kna la blajar taekwondo macam ni..hehehe

AcanCapik..
hahah..ang pn dah terikut da loghat aku naa.

Rose_Violette..
banyak lagi time lain boleh bercerita..y must time kuliah gak nak sembang? T_T

atiqah..
at least yg tido x kcu org lain..ok lagi..for me la.

syafawani..
entah la wani..tak tau nak cakap.

[z@ck] said...

Yobsumo..
rasanya la..hahaha.. =P

NeenaAnuar..
perlu ada sikap respect pada org lain.dah la x hormat lec, ganggu fokus kawan lagi..haish

si tedi..
miss you too..
=)

MissRyn..
hahaha..ptt cabai ja mulut tu..trus senyap..

Arianna..
wow..thanks for dropping your komen here.. =) thanks babe

Sharinginfoz said...

hmmm, tak sepatutnya orang bercakap kita bercakap kan tak kiahlah lecturer ke budak2 ke....

Jom DPLI

iphone dengan Digi

@rE-LonG said...

Owh..klo kt pn..kt bengang..huhu..
tension pn ada..tp sabar ek..
blaja elok2 n gud luck for your study ;)

@rE-LonG said...

Owh..klo kt pn..kt bengang..huhu..
tension pn ada..tp sabar ek..
blaja elok2 n gud luck for your study ;)

@rE-LonG said...

Owh..klo kt pn..kt bengang..huhu..
tension pn ada..tp sabar ek..
blaja elok2 n gud luck for your study ;)

ada van de kamp said...

wowwi aku dpt tgk panahan p kat sapa. kwang3

[s][u][e][h][a][n][n] said...

hang kna byk2 sabar ngn orang2 macam ni...

Dee said...

akak pun sama zack..akak x rajin baca buku bila nk exam..tp akak concentrate dlm kelas..so bila exam..akak still leh dpt dean's list sbb i give my 100% concentration in class..hehehe..

Fathi Adha said...

bezanya budaya...
sbb tu diorg maju...sbb diorng hormat guru...

(ada kaitan ke?)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger