Online users

Follower

Tuesday, March 2, 2010

Socialize more baby. Yeah..ahak..

Baru lepas jumpa dengan Laila Faisal. She's one of the staff in the Student Learning Support Centre. First time duduk face to face dengan staff VUW. Berpeluh-peluh juga tangan ni haa.Basically meeting ni untuk kita luahkan perasaan dukacita, sukacita pasal life kita kat sini and about our academic performance. Macam mana cara betoi nak take note and self study.

Aku ni jenis yang suka menghighlight nota. Semua benda nak highlight. Lagi cantik kalau colourful. Tapi, bila nak baca balik.. sakit mata.Dah tak tahu kat mana important key point.Dah semua benda hang nak highlight kan.Dasar penggemar highlight.Aku rasa itu masalah paling besar bagi aku. Bagus oh Laila ni. Dia bagi banyak tips untuk aku improve reading skills aku.

Aku terkesima dengan accent dia yang memang macam orang NZ padahal dia orang Indon! Oh Laila...You're my idol. Heh. Tiba-tiba.Disebabkan dia terlalu concern dengan kepayahan aku untuk faham orang Kiwi bercakap, tak pasai-pasai kena join Excell programme bulan April nanti. Isk. Tapi tak pa lah. I take it as an advantage for me to improve my speaking and social skill.Socialize more babeh. Yeah.

14 comments:

ada van de kamp said...

i love kirsten reid

[z@ck] said...

i love laila faisal..
=)

Amieynna Amin said...

salam singgah..

[z@ck] said...

ye..singgah singgah la selalu..
=)

Softtouch [Hanim] said...

Alhamdulillah..dari cite2 zack akak tau yg zack hepy sangat kesana..mana2 yg xbiasa n pelik tu mula2 mmg mcm tu lama2 nnti zack akan biasa..bln sebulan kan kat NZ..segala2nya nmpak baru..akak doakan zack berjaya dlm menempuh segala2nya..blaja leklok tau..jgn loklak..take care...

black_mel said...

dia cute x?or dah berumur...bestnyer blajar kat sana..still jeles...hehe..

yus said...

saper dia tu yea... heheheh

I_Hate_Lolipop said...

sambil ko ber-socialize..aku tlg click nuff ko..

[z@ck] said...

Softtouch Hanim..
thanks sis! =)

black_mel..
bini orang weyh..hahaha

yus..
one of lecturer kat sini gak..tp dia hold position lain gak kat sini..

I Hate Lolipop..
tocei2..next time dtg..teruskan mengklik ok..

QisTina said...

free ke zack??
tina nak join gak!!

@rE-LonG said...

Zack, thanks for your comment..
actually kt ngah wat marathon bce blog awak tau..hoho..

tenet slow giler..tp still asik refresh2 je bce entry awk..

kt suka cara pyampaian blog awak (ayat kt skema..hihi)

wokey..ariOs. ;)

Mawar_berduri said...

tak pe...buat persiapan b4
ke tempat orang ...tak rugi pape pun...bertambah ilmu lagi ade ...

huhuh

deus X machina said...

teruskan bersocialize
erk888

NeenaAnuar said...

good... good.. enjoy your social course yek! hihihi...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger