Online users

Follower

Monday, March 1, 2010

First day of class

Officially, hari ini dah start kelas and woww..there's a lot of people. A LOT.Sampaikan hang nak berjalan pun kena squeeze badan hang dan excuse me excuse me minta laluan. Semua semangat nak start sem baru. Awal-awal lagi dah salah tunggu lecture hall. Tengok coursemate lain sorang pun tak ada. Seketui aku ja yang pakai tudung. Yang lain semua mat saleh.Memang jadi centre of attraction kejap.

Alhamdulillah, aku boleh follow apa yang lecturer ajar kat depan. Cuma problem untuk subjek ALIN 201, Jonathan cakap laju dan accent dia sangat pekat. Nganga ja lah masuk kelas dia tadi. Aku try untuk dengar betul-betul apa yang dia cakap but end up sandar kat kerusi dan menyilangkan tangan tanda tak faham. Tension juga bila kita tak dapat tangkap apa yang dia cakap. Mujurlah ada sesi discussion in between lecture. At least my mind is working. Lagi satu, aku langsung tak prepare untuk kelas ALIN 201.That's why macam blur sikit. Duk pulun selak notes LING 223 ja.

Lotsa interaction and I met new friend too. Annabelle. Kaki novel. Pi mana pun bawa novel. Rajin membaca. Baguih baguih.Kelas EPSY 243 yang paling mencabar, 3 hours straight beb. Jenuh kematu pungkoq dalam lecture hall.Itu jangkaan awal lah. Tapi bila duduk dalam kelas tu, langsung tak sedar dah habis 3 jam sebab Matt sangat best. Cool ja. Mai mengajar pakai short dan sandal. Sempoi habis.

Ok.Perlu jadi ulat buku sebentar. Will be right back. Bubye.

14 comments:

Jijahh @ f.k said...

wahh .. pengalaman baru ... study smart ;)

Adila Ady said...

bestla zack dapat kawan mat salleh...
jgn pakwe mat salleh sudah...tp kalau ada pon ape salahnya.

AcanCapik said...

dalam lec hall takleh amik gambar ke? nak tengok sket kemeriahan dalam hall tu. huhu...

[z@ck] said...

Jijjah@f.k
thanks sis.. =)

Adily Ady..
hahaha..tgh mncari la ni..

AcanCapik..
klu nk amik curi2 bley je..tapi aku x brani amik..hahah

Ah Fatt said...

pergh... sesimple tu?

lama2 ko dapat tangkap gak accent diorang tu

.: ♥ Vintage :. said...

huahahaa...selamat stdy smart yea..!!!

Ilham Liyana said...

weh tetiba aku rasa cam tkot jeh kalau aku dok dlm lecture hall ank. huuuaaaa... *saiko sat*

Solehah said...

baguih pirah..doakan yang tebaik utk kejayaan pirah kat sana..

mysara newrie said...

Hoho. Dah start dah kelas dia. Haha. Tu lah! Ari tu sibuk sgt g jalan2. haha

DoDu@HaHA said...

blom jumpa the DARk side of the nite in town lagi... hahahaha

deus X machina said...

ahha dah start kelas pun
gud luck weh

@reLoG said...

Salam...
Hye Zack..No wonder la name bLog Insan Tinggi..rupeY memg tinngi dari kt..hhihi..


Good luck n all the best untk Zack study kat tmpat baru ye..

Dan thanks cuz update psl tmpat study awk kat oversea tu..leh ktorg feeling2 tgok tmpat org kan..hihi

[z@ck] said...

Ah fatt..
insya-Allah.. =)

Vintage..
you too..jgn cpat nk putuih asa naa..

Ilham Liyana..
x takut pun sebenarnya...tp more to perasaan uneasy sebab kita x dpt catch up apa yang dia cakap. lec tu tak makan org aih..hahaha

Solehah..
terima kasih.. =)

mysara newrie..
hahha..padan muka akak kan.

Dodu@haha..
night life kat sini scary oh.dah la umah ceruk utan..nak kuar blakang umah pn takut.isk

deus X machina..
thanks!

@reLoG..
sama-sama..agak bosan..mai la lawat blog ni lagi..=)

QisTina said...

aku siap berangan tyme Jonathan.
bapak bosann.
=)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger