Online users

Follower

Saturday, April 24, 2010

Balas dendam. Puas hati aku.

Tahu tak apa perasaan bila dapat makan makanan Malaysia? Heaven oh.Heaven heaven heaven (tutup mata sambil senyum).

Hari ini ada Islamic Art & Cultural Exhibition kat Kilbirnie. Pameran berlangsung selama tiga hari.Highlight paling utama sekali, ada gerai makanan. Heh. Bab makan memang laju. Kat sini memang tak was-was nak beli semua jenis makanan sebab konfirm halal. Memang dah tak kisah mahal ke tak makanan tu. Asalkan dapat lepas kempunan makan masakan melayu.

Aku bantai makan nasi tomato, karipap dan samosa. Puas hati cek. Walaupun mahal, tak apa. Ini namanya kes balas dendam. Sumbat selagi boleh. Segala jenis makanan ada dijual kat sini. Roti canai, ketayap,kuih bakar, kek batik, nasi lemak, mee goreng, kurma dan macam-macam lagi. Nikmat sungguh.Selain booth Malaysia, ada juga booth dari Somalia, Indonesia dan China. Mat saleh pun banyak u olls. Pandai depa makan nasi lemak. Hahaha.

Free of charge. Tafsir Quran dan Amalan doa seharian. =)

Seronok bila tengok ramai kiwis yang tertarik untuk tahu lebih mendalam tentang Islam.Siap sign up 'I want to know more about Islam' sheet lagi.Ada juga yang dilihat memegang tafsir Quran. Moga terbuka pintu hati depa untuk memeluk agama Islam. I saw a few mat saleh yang berjubah dan berserban. Konfius sekejap. Oh. Mualaf. Ada one little NZ girl ini excited show off kertas yang tertulis namanya dalam tulisan jawi. =)

Yang paling penting, Islam diterima secara meluas kat sini. Tiada sebarang diskriminasi. Tiada sebarang penindasan terhadap komuniti Islam.Siap ada masjid lagi.Dan aku perasan kebanyakan muslim di sini adalah yang berkulit hitam. Yang berkulit sawo matang pun ada. Ni haa..student Malaysia. Muka semua sepesyen.Hahaha.

p/s : Tiba-tiba teringat cerita My Name Is Khan.

21 comments:

AkU said...

Alhamdulillah..

p's:- semakin tembam aaa ko nanti..

Sara KMS said...

hehe..
gembirenyer tgk akk seronok mkn..
keh3..
owg putih mmg pndai mkn nasi lmk lah kak. =P
sedap sgt.. (^^)b

[z@ck] said...

AkU..
hahaha..ehem3..berat aku skang 54kg ok... =P

Sara KMS..
tu la pasal..kari pun depa makan. =)

hans said...

hah
makan selagi mampu
hahahaha

Sharinginfoz said...

makan jangan tak makan.....

AcanCapik said...

alhamdulillah, ada jugak komunii Islam kat situ. hopefully bilangan orang Islam akan bertambah. semoga Allah memberi hidayah kepada mereka.

eh zack, berat ko 54? lagi sekilo sama berat ngan aku. hahaha...

[z@ck] said...

hans..
hahaha..betoi!

sharinginfoz..
ya ya..makan ni..

acancapik..
ha'ah..ko la tak normal..aku normal..ko da la kurus..ringan plak tu..abnormal weyh..hahaha

Whoopz said...

Jgn mkn byk.. Putus tali bungy kang.. :p

Tendou Sani said...

haha...

[z@ck] said...

Whoopz..
apa ko ingt aku sentiasa tergantung pada tali bungy ke? ahahaha..sengal.

Tendou Sani..
hehe...

AcanCapik said...

ape lak tak normal, bmi aku 21 tau. ideal pe. leh jadi model gitew... muahhaha...

sI tEDI said...

samosa?

aku baru makan tadi!

nyum!

[z@ck] said...

AcanCapik...
nak muntah dgr..hahahaha!!

[z@ck] said...

si tedi..
huhuhu..sini semuanya frozen.rasa tak berapa nk kick macam kat mesia.

AkU said...

kurus lagi aku..opsss...hahah..

Peri PiA said...

Allahuakbar :)

Malaysian Food memang heaven

cikgadis said...

heheeee....mamam! kita serupa bila part mamam! yeah!!! food love us!
hoho :)

YobSumo said...

bab bab makan ni ssh nak cari yang tak juara kan.

RoSe_ViOleTE said...

lapo plak bace entry neh.
hehehe =)

Roxy zai said...

wah...bestnya!! makan untuk hidup or hidup untuk makan ni=p

ARC™ said...

camni r zack ko xblanje aku pon

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger