Online users

Follower

Saturday, April 24, 2010

FB, birthday dan al-fatihah

Ok.Fine.Sekarang Ika pun dah mula ada facebook.Dari dulu lagi dia nak buat tapi aku tak kasi.Mampuih kalau ada FB, memang tak siap la kerja rumah. Sekarang, aku tak boleh nak control dia sebab aku kat sini. Tup tup semalam Bang Cik bagi tahu yang Ika dah ada FB. What to doooo..

Aku macam kenal baju yang dia pakai dalam profile pic. Ok. Itu baju aku T_T. Berapi juga time tengok. Tapi, bila fikir balik, baik dia pakai baju yang aku tinggal kat rumah tu. Lagipun, kalau tak pakai, rosak macam tu ja. Halalkan je lah. Adik sendiri. Bukannya orang lain pun.

Dalam adik beradik, mesti ada satu sense of rivalry. Kalau yang sama jantina, mesti akan ada rasa tak puas hati. Hang tak boleh lebih dari aku. Mana aci hang dapat, aku tak dapat. Haa..macam tu lah. Kalau dengan adik yang lain jantina, ok pula. Macam kes aku ni lah. Kalau Ika bergaduh dengan Bang Cik, for sure aku back up Bang Cik. Heh. Kalau keluar pekan pun, aku ajak Bang Cik je. Ika pula mula la tarik muka sebab aku tak ajak. Hahaha. Saja ja mengusik macam tu. Last-last aku bawa dua-dua juga.

Selamat hari jadi buat blogger yang gilakan kucing, si Tedi. Moga panjang umur, murah rezeki.Aku ingat nak kasi kucing NZ kat ko. Kucing kat sini semuanya montok-montok dan tak berbunyi. 2 kali ganda besaq kucing kat Malaysia. Tapi itu angan-angan jelah. Aku hanya mampu memberikan ciuman hangatku sahaja dan gambar diatas untuk koleksi peribadi ko. Nah. Muaaaaahhh!

Setiap yang hidup pasti mati.Hari ini cukup 10 tahun mama pergi meninggalkan kami empat beradik. Moga arwah mama tenang disana. Mohon jasa baik semua reader untuk sedekahkan al-fatihah buat arwah Azizah Binti Haji Abdul Rahman.

9 comments:

'AQILAH said...

alfatihah

dan happy bithday tedi. :)

rhapsody LiN said...

al-fatihah...

AcanCapik said...

al-fatihah...

hm, kucing montok yg tak ada bunyi? lagu mana tu?

sI tEDI said...

saje :er tu nak bagi aku jeles>> kalau aku kaya>> nak je aku suruh kau bawa balik sekor

Al-Fatihah untuk arwah mama!

Whoopz said...

Al-fatihah.. Moga2 rohnya aman kat sana..

yusuf mujahidin ™ said...

al fatihah

hans said...

asal amta kucing tu kaler merah?
pakai contest lens ker?

al-fatihah

Ilham Liyana said...

al-fatihah.

Tendou Sani said...

al-fatihah...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger