Online users

Follower

Wednesday, May 25, 2011

Repost : Cubaan berani mati oleh Zack

Disebabkan ada yang cakap tak dapat nak tengok link bungy jump yang kat atas tu, ni aku repost entry balik.Yang ni 43 meter je weh.Aku yang tengok balik ni pun rasa seram sejuk.Hahahaha.


Tak sabar nak cerita kat korang yang aku dah berjaya buat benda ini. Rasa lagi berbangga apabila menjadi antara yang pertama terjun dari platform itu. Yeah. Aku dah merasai aura bungy jump yang sebenar. Satu lagi wishlist aku yang sudah boleh di 'cross' kan.

Aku namakan pengalaman ini sebagai Cubaan berani mati oleh Zack. Lokasi percubaan ialah di Rotorua Agrodome Site pada 3 April 2010. Saat kaki melangkah ke reception counter, jantung berdegup laju. Tangan sudah mula berpeluh. Kami diminta untuk mengisi borang perjanjian. Antara yang disebut dalam agreement ialah, kalau mati, tanggung sendiri. Aih. Tak adalah. Melawak ja. Hahaha. Lepas isi segala maklumat diri, kami diminta untuk naik atas weighing scale. Nooohh..berat aku 59 kilo kot. Tapi, tak apa. Aku consider berat tu bukan berat sebenar badan aku sebab aku pakai kasut dan sling bag waktu timbang. (Sedapkan hati) Bayaran untuk Bungy dan Swoop ialah $115.

Lambai-lambai kepada peminat di bawah sana. Puteri Zack nak buat lompatan berani mati ni.Masih mampu tersenyum.

Ok. Tiada lagi wajah ceria di sini. Nervous nyaah..Si instructor kat belakang tu sedang memberi arahan kepadaku. Tangan harus depa. Baru lompatan kemas dan cantik. Konon la.

When I count to 1, you have to jump ok? In 3, 2, 1......

There you go. Good girl. Yeah. You rock babeh! * tak sempat terjun lagi pun muka dah macam haram*

Jahat tau bro tu. Muka puas ja dapat tengok aku menjerit macam orang sawan. T_T

Muka ketat. Aku pejam mata sepanjang cubaan berani mati aku ni. Elok dah tak berhayun sikit tali tu, baru aku buka mata. Serius gayat.

Dah habis swing. Aku dibiarkan tergantung di udara. Wuu. Tobat pening sebab upside down.

Wuih. Hidup lagi perempuan ni. Ececey..syoknya dia. Padahal kat atas tu menjerit macam apa lagi. LOL!

Siap dapat sijil lagi.' This willing daredevil defied gravitational forces and personal anxieties in this amazing feat of human bravado' .Klik untuk tumbesaran.


Saksikanlah detik bersejarahku ini:

video

Antara perbualan hangat dalam video ini :

"Cool gila "
"Eyh, dia pusing-pusing"
" Eyh, nape Zack tak bergerak?"
" Nampak macam Pirates of Carribean"

Hahaha. Aku masih hidup kawan-kawan.

40 comments:

NeenaAnuar said...

wallaweeehhhh!!! best... bestt!! akak suke sgt aktiviti nie! tapi tak penah dpt chan nak buat lagik...

zack! ade tak perasaan nak naik buat tuk kali ke-2? heheehe..

Bungakopi said...

wuih..besh2,,,

Hazirah al-Barakbah said...

wargh! impian aku jugak ni! syok tak syokkk takkk??? nak jugak okayh!

kalo ada chance lg, mahu buat lagi kah??? hehe :)

[z@ck] said...

NeenaAnuar..
hahaha..perasaan untuk bt kali kedua?? tobat tak mau bt dah..hahaha

Bungakopi..
hahaha..mmg best!

[z@ck] said...

Hazirah al-Barakbah..
syok tak terkata.rasa macam dunia ini aku yang punya..hahaha..2nd time? x bt dah kot..cukuplah sekali.

yusuf mujahidin ™ said...

cool giler

Att Ashburn said...

xde guts nye nak gii yg 1st...syabas zack ahaha

rizal jabai said...

dashat owh..pasnih try tejun dr klcc lak..hehe

intan izani said...

dahsyat
berani nye
ngeri tgk org buat bungee jump ni
papepun dah selamat dah kan..

suezensuzanna said...

mmg kamikaze ok!..aku bangga wehh!..bangga!

sasha* said...

gayatnyeeee tgk.eeee takut takut.respect la kt u :D

::MiSsieZ:: said...

you go girl!!! akak dh agak dah sebenanye bila ko cakap ade sesuatu nak bagitau kat post sebelumnya.

anyways, dh lama i jadi your silent reader.i started reading your blog since i found your link kat thehanani.blogspot.com.

now that you're in new zealand, lagi la i nak baca cuz my niece is going there too next year.so i thought i might be able to get some tips for her.

anyways, i'm glad to see young happy faces (walaupun dalam hati sedih kan?kan?) pegi study kat negara orang.

jaga diri baik2.i'm following you now.senang sikit nk tgk update.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya....teringin nak buat...klu la ada rezeki..nak jugak try...tapi lepas dah bersalin la kot kan..heheheheheh

Redbloodsnow said...

whoaaa!!! solute ah aku kat ko yang...berani tuuuee. kalo aku ker...tang tang tuh gak aku kene heart attack taw..hehe

DeVoteD LilY said...

tak aci..
aku teringin benda ni lm dah...
tak pa zack tak pa..
nnt aku buat tyme aku pregnat ank 1st.. huh...

Hizami Li said...

oh my.
hebat!
nak jugak.
but mcm mahal je.
duh.
T-T

lilylala said...

sgt cool.nak try jgak..tp kat mane ad kat malaysia ni erk

noor afzan said...

bestnye..
x de effect pape ke lepas tuh?
x de mereng2 ke..
wakakak~

Dee said...

lps ni buat bungy jumping dr jambatan eh..bwh tu air..lg best kot..hahaha..apa pun congrats sbb dh berjaya buat lompatan maut nih..

ikanbilis said...

cheq bangga ngan hang!




raawrrr!!

AkU said...

eyh~~asal aku xnmpk ko pown kat area tuh??

QisTina said...

dashat ar chronology zack nak terjun.
complete giler.
hehehe..

little ain said...

terbaek :)

HonEyBuNNy said...

arghhhh..beraninya zack..huuh..takot gila ila tgk..huuhuh,,,xbf ila cmne r...dia polis n dpt sijil gtu gak..hebat3...

mysara newrie said...

Pergh ~ braninya ! haha. btw cam seronok jer ~ tp bila turn sendiri, terus meggigil dan tak nak buat =.=" huhu

ARC™ said...

aku xde dwett nak g huk3. esok aku nak g kem kat Kai Toke. aku kan pencinta alam! hahaha

Ilham Liyana said...

wehhh takot gilaaa!!!!! =.=

Fathi Adha said...

sgt berani.. huhuk..

neesa_jun said...

dahsyat!!!salute u zack!!hehehehe

AMIRA IS MIRA said...

pehh..teringin nak wat bnde nie.tapi x de mmber yg akn berani nak wat...ape rase selain takot and pening??

YobSumo said...

wah aku suka perempuan macam ko. jom kawen?

Deqna said...

fuh.. kus semangat.. berani nyer zack nie... cayalah...hebat2..

kalau akak lah memang tak berani lah....

i.Z.z.A.t.I said...

best gila weh nz!!!! :DDD

AwinLaLaLa said...

hahahahaha lwk2 kwn u... beshh2!!! tingin le pula.. tp kat mesia mna de huwaaaaa =[

are-bue said...

seramnye tgok. tp rase mcm nak try je.

Secret Garden. said...

dah lama, sy jadi slent rider..kali ini, saya ingin komen.
wow, best nyer buat bungee jump. mesti nervous sangat kan. teringin yer nak buat bungee jump.

ZieSalikan said...

wah...best gila.......

ASaDa RyutaRo said...

giler berani ko zack!! tak sanggup aku nak cuba kot. cam mencari maut je. hahahaa.. tengok ko terjun pun aku dah terbayang kalau tali tu tetiba terbukak. isk...

[z@ck] said...

Asada Ryutaro..
hahaha..ni pendek ja...ada yang lagi tinggi kot.134cm..ada bran? hehehe

eDdY said...

bukan senang kan nak rase feel terjun bangunan ni...kite leh rase camner perasaan time free fall ni..hihi

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger