Online users

Follower

Tuesday, April 20, 2010

Good grade really matter.

Baru je hantar assignment, dah dapat dua lagi assignment baru. Aduyai. Memang tak kasi chance gua bernafas dengan tenang langsung. Yang pasti, carry mark untuk new assignment lagi banyak dari yang sebelumnya.

Hari ini juga semua dah sibuk kutip balik assignment yang lepas. Masing-masing dah tahu grade. Aku? Tak ada guts lagi nak ambil. Tunggu esok lusa baru nak ambil. Bukan apa. Aku ni tengok depan memang cool, rilek. Tapi sebenarnya aku takut bila mai bab grading ni. For sure semua nak dapat A. Cuma aku fikir balik, layak ke aku nak dapat grade cemerlang macam tu? Takut untuk meletakkan harapan yang tinggi.Tapi at the same time, dalam hati memang mengharap dapat grade yang bagus.

Kadang-kadang rasa menyesal pun ada. Biasalah. Manusia memang macam ni. Selagi tak kena pada batang hidung sendiri, selagi tu lah tak ada kesedaran. Macam aku ni. Even dah berpuluh kali remind diri sendiri untuk usaha bersungguh-sungguh, kadang-kadang di tengah jalan, tergelincir juga. Bukan tak bersyukur dapat peluang belajar kat sini. Cuma kadang-kadang, bila mai angin malas belajar tu, memang tak kira tempat dan waktu.

Belajar kat oversea ke dalam negara ke, sama saja. Serius. Oh. Btw, congratulations to all A achievers! For those yang dapat B dan C, you still got time to improve yourselves. Jangan putus asa. =)

Mengharapkan hari esok lebih baik daripada hari ini.

p/s : Berdebar pula nak ambil result esok. Isk.

16 comments:

Hizami Rahim said...

hoho.
good grade mmg matter.
walaupon cuba dinafikan.
lol~

[z@ck] said...

Hizami Rahim..
yup..tipu lah kalau tak ada yang tak kisah kalau dapat grade C..mesti ada sikit perasaan loser dalam diri.. T_T

Att Ashburn said...

oh zack...
haha, semoga dpt result cemerlang jugak hehe

shazika said...

selamat membuat asignment kak. saya nyer dah lama setle. jangan jeles

sI tEDI said...

InsyaAllah zack, ko boleh. aku doa yg terbaik tok kau!

samat wat esemen!

sI tEDI said...

InsyaAllah zack, ko boleh. aku doa yg terbaik tok kau!

samat wat esemen!

Solehah said...

doa banyak2 zack..

Nur Su'aidah said...

chaiyok2!!! :))

syafawani said...

gud luck dear!

Fikri said...

alaa... zack blh bwat nye. ahahaha. go2 chaiyokkk! :)

DeVoteD LilY said...

aku br abes 1 paper..
angpa suma awat da dpt result ni..
ala pirahhh ang tu terrer..
klu gred ang..
matter ta besaq mana pon aihhh...

HonEyBuNNy said...

cmna result zack??ngeh3...moga dapat grade cemerlang...;-)

Beebuzz said...

Lemah tanpa komen ???
Insya-Allah kak boley punya.....saye dah pun amek result...tapi saya student spm lah..hehehe..tak bole tanding ngan akak...hehe.lawatlahblog saya erk , di beelife17.blogspot.com.saya pun nak jadi tinggi.

Kapten said...

tumpang berdebar boleh.. share2... jadi kurang debaran ko

haha

AkU said...

All the best tuk hg weyh..!!

Insyallah..hari esok lebih baik dari hari ini..^^

noor afzan said...

yup, mmg better got A la..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger