Online users

Follower

Wednesday, April 21, 2010

Carikan calon untuk aku.

Serius dah mula addict dengan Adamaya. Bangun pagi je, mesti buka website tv3. Aduyai.Memang penangan betullah. Bila tengok cerita tu, mesti senyum sorang-sorang.

Best kan bercinta lepas kahwin? Hehehe. Zaman tok naduk dulu, perkahwinan mostly diaturkan oleh family. Even arwah parents aku pun, tok aku yang jadi match maker. Kira berjaya jugalah plan tok aku sebab arwah mama dan abah dapat 4 orang anak. =)

Zaman dulu, perkahwinan yang diatur tu masih praktikal. Sekarang ini, masing-masing kahwin dengan pilihan sendiri. Betul tak?

By the time umur nak masuk 30, kalau tak ada calon lagi, I nak suruh tok carikan untuk I la.Ihihihi (gelak mengada).

22 comments:

yusuf mujahidin ™ said...

nk jd calon isi form ape? kehkehkeh

Nur Su'aidah said...

calon untukku ade tak?

eqbalzack said...

tolong carikan calon utk abg eq jugak...yg muka ala2 mcm dayang nurfaizah...hehe

DaHLia said...

taun depan dah 30 ni...huhu... segan nk suh orang tolong carikan.. :(

best kan kalo dpt suami mcm dalam karektor ADAM tu...sweet sangat...huhu...memang tgk citer Adamaya ni, mesti rasa macam i lak Maya tu..haha

[z@ck] said...

yusuf mujahidin..
tak perlu form..mai confess depan2 terus la..hahaha

Nur Suai'dah..
hahaha..calon aku pn lum tentu ada lagi..nak carikan untuk ko plak? memang membujang la ko smpi ke tua..

eqbalzack..
waah..high taste betul bro..mana nak cari muka macam dayang??

dahlia..
hahaha..ni kes malu tapi mahu la ni.. =P

Whoopz said...

\o/.. Me! Me! Me! Hahah.. :p

[z@ck] said...

Whoopz..
T_T

[s][u][e][h][a][n][n] said...

sempat gi ko nak cari sendiri zack..huhuhuhu

putra said...

i single lg ni..hehe

suezensuzanna said...

bercinta lepas kahwin..ader pros n cons :D

Bb Hussain said...

wahh..dah kes bahaya ni dgn adamaya..hehehe

Judiene said...

ko sama r cam aku
by the age of 30, kalo aku still solo
aku akan wat entry "Sape Nak Aku!?"
hahahaha

Dee said...

kalo buka kaunter ni sure ramai beratur..

GhOsToNe said...

nape sume suke cite tue??
besh sgt kah??

angah iza said...

amboi zack...
dah miang nak kawen ek..
ish..ish..ish...
nnt sis cr kan calon ek
yg terbaekkkk punye :)

siti farhana said...

hehe..smua tgh feeling tgk crita nie..& smua prmpuan2 nk laki mcm adam..haha..diri ini pon sma ja..
:D

Kyuubi_85 said...

dulu kawin kerana diatur tetap berkhir sampai ujung nyawa. skrg semua nak kawin ats dasar suka tp baru setahun dua dah berantakan rmh tga.

laila said...

kan kan kan
suka sgt cte tu
aku pn jd mcm nk suh daddy carikan calon
tp calon yg skrg ni nk lempaq mana tah

Beebuzz said...

hehehe...tak sabar2 nak kawen ya?
bee pun ikut crita tu...tak sabar2 pula nak tahu critanya esok...sekarang ni susah nak cari suami seperti adam...nasib baiklah maya terima adam..fuhh..
insya-Allah , jangan lupa JODOH ITU RAHSIA ALLAH...

Beebuzz said...

hehehe...tak sabar2 nak kawen ya?
bee pun ikut crita tu...tak sabar2 pula nak tahu critanya esok...sekarang ni susah nak cari suami seperti adam...nasib baiklah maya terima adam..fuhh..
insya-Allah , jangan lupa JODOH ITU RAHSIA ALLAH...

Ms. Shy said...

pirahhhh...aku pon meleleh ayaq liuq tgk cte tuhhhhh..
mula2 rasa cam bese je..psl copy movie tuh kan..tp bile nampak sein, my ex-bf tuh..trus ai jatuh chenta kat dia...and lama2 jatuh chenta kat adam & crita tuh..
tp prasan tak,lakonan adam & maya tuh mcm real kan..chemistry dorg dasat ar..tak mcm blakon pon..haha

AkU said...

aku jadi adam hang jadi maya..nak tak??

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger