Online users

Follower

Wednesday, April 21, 2010

Gatal banyak

Since datang sini, badan selalu gatal-gatal. Bukan gatal sikit, tapi banyak.

Banyak assumption yang dibuat :

1) Perubahan cuaca yang mendadak menyebabkan kulit kering seterusnya gatal.
2) Kerap mandi air panas leads to kulit kering dan gatal.
3) Maybe katil ada hama.
4) Terlalu jarang mandi, kuman banyak sebab tu gatal dan garu.

Solution :

1) Tahan gatal tu. Jangan sesekali garu takut berparut.
2) Sapu lotion every night untuk mencegah kulit dari kering.
3) Pakai butter cream untuk hilangkan gatal.
4) Kalau tak tahan sangat, garu jelah. Berparut, tanggung sendiri.

Aku buat yang number 4 tu je. Memang susah nak tahan diri dari tak menggaru sana sini.Sorry to say la beb. Lengan kiri kanan dah berparut akibat suka menggaru. Masih ada yang sudi ambil wa jadi awek ke?

12 comments:

suezensuzanna said...

kalo aku pun....aku wat no 4 tuh...layan!

LORD ZARA 札拉 said...

jadi awek aku jom zack~

kih3~

pakai bedak wei~

bedak yg untuk gatal2 dan ruam tu..

biasanya akan rasa nyaman~

yusuf mujahidin ™ said...

kensell!!!

jane said...

hahaahahahah
garu je tapi hati2 ar jgn sampai luka

kih3x

att said...

haha xle blah suggestionnye..
ouh mandi air panas pun boleh gatal2 eh..no wonder att skrg byk je bintik merah, ruam gatal ahaha... i thought allergic seafood, tp xde lak den mkn seafood baru2 ni

putra said...

offer diri nampak..hehe..

Whoopz said...

Ai pun gatal.. Ai garu yu.. Yu garu ai? Har har har...

░♥si lampu neon♥░ said...

garuk sampai berdarah lagi best

KERAK NASI said...

tak gi klinik ke yang oi..

angah iza said...

kalo sis pon wat yg no 4 tu..
tgn pon gatal nak garuk benda yg sememang nye gatal.
nasib baik diri sendiri tak gatal.

p/s: berapa byk perkataan gatal daa. :P

Beebuzz said...

bee pun kena serang dengan serangan gatal ni....mak bee bagi bedak khas ...bee apa lagi..bee bubuh bedak tu seluruh tangan bee....dah jadi separuh orang putih yang sesat ...hehehe

Angin Selat Melaka said...

As'kum...
Tumpang lalu ya sis?..Kepada mereka yg mengalami gatal-gatal hidung, mulut, mata dan kerap bersin dan selesema, segera dapatkan rawatan di:

Hilangkan simptom gatal-gatal

Semoga sukses yah. Tq.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger