Online users

Follower

Thursday, April 22, 2010

Susah hati

Bila kita susah hati, semua serba tak kena. Semua benda jadi kelam kabut. Aku kalau susah hati, memang tak senang duduk. Dah berkali-kali orang pesan jangan gelabah sangat, cool down. Ok. Aku cool down kejap. Kejap je la. Lepas tu, fikiran melayang entah ke mana. Selagi benda tak setel, selagi tu aku gelabah ayam. Baca buku pun, duk ulang ayat yang sama berulang kali. Memang tak dapat fokus.

Solution yang paling bagus untuk merawat susah hati ialah :

1) Tidur dengan harapan time bangun, hati dah dibasuh untuk tidak berasa susah hati lagi. Macam reset mode.

2) Makan keropok banyak-banyak sambil layan movie.

3) Banyakkan ketawa berdekah hahahaha dengan harapan masalah tu akan hilang.

4) Talk to somebody yang you trust on. Mengadu la semua benda dekat dia.

Ok. Itu tips untuk merawat susah hati ye kawan-kawan. Nanti saya buat tips lain pula. Toodles.

15 comments:

joegrimjow said...

cara terbaik yg ku guna adalah....
tidooo
;)

Whoopz said...

Zikir.. Makanan hati.. :)

cikgadis said...

huhu..siannya..susah hati kah?

noor afzan said...

makan kopok banyak2 yea.
best gak..

deus X machina said...

aku paling suka solution no. 1
erk888

nur 'adli azhari said...

amek wudukk

[z@ck] said...

joegrimjow..
yup..betul..hilang suma masalah..

Whoopz..
baiklah.. *akur*

cikgadis..
agak la.. =(

noor afzan..
tapi kalau selalu makan pun, x boleh gak..gemuukkk..hehehe

deus x machine..
yeah..!

nur adli' azhari..
baiklah.. *akur*

black_mel said...

bgus2...leh try...tp slalu kalau susah ati baik diam jer...relax2...pasal kalau citer kat org pun masalah takkan selesai..

suezensuzanna said...

smoga ko x susah hati dh:)..amin

Chik chuMeLL said...

cenyum zack.....haaa..kan comey tu...
hehehe...chik plak,gi karoke 9pm till 3am..hilang susah hati..=p

rizal jabai said...

setuju.ketawa bedekah dekah...lau bole karaoke...gi cari port baek...jerittt sekuat hatiii...treatment rerbaik tuh...tp jgn kne saman lak sbb wat bising...tu lg tension...huu

AkU said...

kalu aku la an....shoot the star je la kaedahnye..

sI tEDI said...

akususah hati aku tdo!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

susah hati..banyakkan berdoa semoga ALLAH mempermudahkan segala urusan kita...mudah2an...

NeenaAnuar said...

loorr.. susah hati lak dah dia.. tak pe.. makan banyak + berdoa banyak2.. insyallah hati pasti tenang! :D

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger