Online users

Follower

Thursday, April 22, 2010

Cucuk lagi!

Last time aku kena cucuk waktu aku derma darah untuk Pak Chaq. Hari ini, aku merelakan diriku untuk dicucuk lagi. Uni Hall buat free vaccination shot untuk preparation winter. Ye la. Time winter memang senang kena demam sebab cuaca sejuk. Kalau bagi yang tak tahan, memang boleh demam berminggu-minggu.

Actually, ini kali kedua dorang buat free shot. First time kat campus last month. Kali ini kat Uni Hall pula. Dulu aku ragu-ragu juga nak amik shot ni. Macam-macam cerita keluar. Tak boleh ambil sebab bahan yang digunakan dalam vaccine ini meragukan. Itu kata orang la. Bila aku dengar, memang ada sedikit keraguan nak ambil. Tambah pula yang cakap tu memang expert dalam bab agama.Tapi, bila fikir pasal kesihatan diri, baik ambil je. Kalau kita yakin, kita ambil. Kalau ragu-ragu, better jangan.

Disebabkan aku left handed, nurse tu cucuk belah kanan.Sekarang dah terasa sengal-sengal dah.Ada yang sampai demam-demam after ambil shot ni. Hope effect inject ni tak teruk la kat aku. I'm strong babeh.

14 comments:

Whoopz said...

Apekebendenya yg diaorg cucuk ko ni zack? X check dulu ke bhn2nya? Kang sesaje je zafirah jd zirafah pulak.. :p

siti nurkhijah said...

ah ha la zack..
semua wajib ke cucuk tu?
kat msia ni kami kena cucuk gak ngan vaksin H1N1

AkU said...

cucuk...hmmm..
ok la tuh..bende free..hehhe..

Chik chuMeLL said...

ngeeeeeeeee....~~~chik plak terasa seram...bab cucuk mencucuk ni mmg chik takut..huhuuu...hope zack sihat..

hans said...

hahaha
dlu kecik2 aku selalu kena cucuk sebab alahan kulit
dah cucuk dkt bontot
hahaha

Dee said...

kalo x pasti checklah apa ada dlm vaccine yg dicucuk tu..kalo rajin ar..

Judiene said...

keje aku pun cucuk2 org gak
dah bosan da tgk jarum
huh!
*sambil pandang ke langit dgn lagaknye*
;P

LORD ZARA 札拉 said...

moga kamu baik2 aja zack~

sayang kamu!

AcanCapik said...

dah kena cucuk pun leh menaip, kira ok la tu. hehe...

Att Ashburn said...

bengkak esok pagi zack..ahaha..att bengkak tangan

Fathi Adha said...

cucuk juga adalah berbakti kepada semua manusia...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

check up next month nie harus akak kena cucuk nie..huhuhuhu nebesnya lahai....

/Dayah//Nurul/ said...

cucuk saja. .jgn tenguk time kena cucuk, au

DeVoteD LilY said...

aku tak pnah derma darah..
seram aku tgk jarum die..

haa.. lg 1..
member aku kata derma darah bole buat bdn naik.. hahaha..lg aku tamao..=p

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger