Online users

Follower

Thursday, April 29, 2010

Kuning? Tak sesuai..

Semangat aku mencari baju kuning. Nak pakai untuk tengok match rugby this Saturday. Hurricanes vs Chiefs. Maria siap pesan pakai baju either kuning or hitam untuk support Hurricanes. Yeah! Go Hurriiiicaneeeessss!

Actually, yellow is not my favvy. Kulit aku ni boleh tahan coklatnya.Memang cari pasai kalau pakai baju kuning. Rupa ****** dah aih. Seingat aku, aku just ada sehelai ja baju kuning. Beli pun sebab murah.Tengah sale.Hahaha.Time testing dalam fitting room, tak la nampak buruk sangat. Maybe disebabkan lampu kedai yang samar-samar keorenan membuatkan aku tertipu dengan reflection warna kulit sendiri. Nampak cute ja dalam fitting room. Bila balik rumah, keciwi nak pakai baju baru dalam bilik. Sekali tengok balik, tudia aiiihhh..dah rupa !@#$%^&. Tak cute langsung! T_T Akibatnya, baju tu aku pakai sekali ja. Itu pun nak cukup syarat. At least tak ada la rasa bersalah sangat beli baju tak pakai kan.

Conclusionnya, kuning memang tak sesuai dengan warna kulit aku. Ampa kalau nak bagi baju kat aku, jangan beli 'kala' yang nala punya terang macam kuning or hijau flourescent. Memang aku takkan pakai! Warna macam tu just sesuai pada orang yang kulitnya mungil dan putih sahaja.

p/s : Baju yang aku beli tadi pun bukan full yellow. Tapi, ada dark blue stripe.Tak da lah nampak macam tuutt sangat. Go Hurriiiicaneeesss!

14 comments:

Att Ashburn said...

aha..att pki jersey cohort je ok tak hehe..trench coat pun boleh kot, sbb warne itam :P

zack oo zack, hari tu att mimpi, org msia lawan cara sorak dgn mat saleh hehe

cikgadis said...

betul ka x sesuai ni?
mana? tgk~
hohoho

[z@ck] said...

Att..
lawan sorak?hahaha..hakka vs ole ole ka? hihihihi

[z@ck] said...

cik gadis..
betoiii...toksah tgok..buruk.. T_T

Lee said...

nak tengok gambo baju tuh~ :D

[z@ck] said...

Lee..
nanti aku pakai on saturday..lepas tu aku post la dalam blog..tgok la ko puas2

Dee said...

kuning mmg x kena ar ngan org kulit cantik berkilat..i'll opt for black selalunya..hehehe..

Whoopz said...

Zack nanti ambik gambaq dlm stadium... Post kat blog

Peri PiA said...

Give it a try?

'AQILAH said...

aku suka kuning.

s A i F u L z A k W a N ® said...

tahniah anda telah ditag oleh saya..(^_^)

KLIK SINI

AcanCapik said...

beli baju cam kat header blog aku tuh. ngeeeeeeee...

sI tEDI said...

gambau!

░♥si lampu neon♥░ said...

kem salam la kat jejaka jejaka yang hot2

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger