Online users

Follower

Thursday, April 29, 2010

Please...follow by your heart.

Pelik pelik. Bilangan follower kejap 893, kejap 894, lepas tu, 893 balik. Nampaknya ada yang dah unfollow blog aku. Aku tak kisah. Yang penting follow lah seikhlas hati. Tolonglah. Tolong jangan minta aku follow balik blog korang. Tolonglah.

Yep. Its one way to advertise your blog but please lah jangan minta follow follow ini. Why not advertise cara lain? Avoid from requesting others to follow your blog. It's really annoying. You can put other words but please....not "please follow me back" comment. Maybe you can approach others by saying "Hi" or something else. Put something interesting that might attract them to click your link. Itu lebih appropriate.

Bilangan follower tak penting weyh. Kalau orang suka baca blog hang, konfirm tiap-tiap hari dorang akan baca update hang tanpa perlu follow pun. Seriously. Kalau follower ramai tapi tak baca pun blog hang, it's nothing to be proud of.Button follower ini memudahkan orang untuk ikut setiap perkembangan hang. Jangan paksa orang untuk baca blog hang. Kalau depa suka, depa akan follow. Serious. Sumpah tak tipu.

Thanks to all yang follow blog merapu meraban aku ini. Sangat hargai ampa semua.Follow lah seikhlas hati. =)

19 comments:

Jijahh @ f.k said...

hehehe kak jie tau ... agaknye add diri sendiri tu ... kat page depan memang kurang satu .. tapi kalau kat dashboard nampak lebih satu .. kan ?? kan ??

Sharinginfoz said...

tak apa yang penting tak follow pun tetap jadi pelanggan setia kan...

Hidup Tanpa Handphone??

BULLET said...

cmne Bullet leh follow budak tinggi melangit ni...wakakakak...jangan marah ha bro zack...eh silap...kak zack...kihkihkih

LALA said...

a ah freaking annoying lah yg suruh follow dia balik tu.

Whoopz said...

Aku suka blog ang.. Follow me back.. ehh salah.. I ll always be back.. Hahah... :)

syafawani said...

i pemolo setia ehh..hik3

SyahmiFikri said...

haha.. btol2.. aku pon ada lawak gak bila org suh follow balik nie.. hushh..

p i j a h said...

kite.. kite tak suruh kamu follow kite balik pun kan kan kan kan

[s][u][e][h][a][n][n] said...

heeeeeee aku ikhlas follow kamu :p
lg pun aku suke beno baca blog ni..hihihi

cikgadis said...

huhu tau x pa...
ni dilema aku ni
kadang2 x sampai ati juga x polo balik...hukhukhuk


*baikkan aku? wakakkaka :p

syahira ariff said...

yap,setuju.
kalau setakat tak baca entri kita,pastu tulis
"hey,sy daa folo awk,tolong folo sy balik"
hanya merosakkan mood blogging jer
macam tak ikhlas ok
=]

y@n@ M!B said...

yg penting traffic ^_^

sI tEDI said...

nak unfollow boleh?

AcanCapik said...

sama la prinsip kita. aku tak kisah kalau nak unfollow, kalau diorang follow semata-mata nak tambah bilangan follower. cam dah lari je tujuan berblog tu. huhu..

hans said...

kes hang lebey kurang aku jer
hahahaha

Kapten said...

aku dah tak follow mana2 blog
jd aku dah lepas dr isu ni
muahahaha


….KANTOI AKU MEMINATI SESEORANG

Bibi Hussain said...

me too follow kalau rasa suka baca je..kalau tak..tak de la follow sgt..

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.bole x i nak sokong u
.i pun letih lah kene paksa follow3 neh
.x larat nk g terjah sume blog balik
.i tgk mne yg berupdate je :(

Att Ashburn said...

betul sgt zazk..btw i like ur blog..sweet n simple :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger