Online users

Follower

Wednesday, May 5, 2010

Bila nak pasang heater?

Hampa oh hampa. Pagi-pagi lagi telefon rumah dah berbunyi. Hairan juga siapa yang call rumah. Kami jarang guna phone rumah ni. Yang selalu contact through phone ini kalau tak bukan Residence Hall, mesti orang nak promote hotel. Tak pun pakwe Wan. Hihi.

Memang spoil mood betul la kan pagi-pagi lagi gua kena bangun semata-mata nak angkat phone. Nak harap kat Neda dan Nik, depa tiduq mati. Memang takkan bangun punyalah. Rupanya orang dari Residence Hall call nak inform yang akan ada orang nak mai pasang heater. Wah. Terus berseri-seri mukaku.

Heater sangat diperlukan sekarang ini memandangkan semakin hari semakin sejuk. Winter dah nak mai weyh.Tiduq malam bersweater, berstocking. Merengkot sorang-sorang dalam duvet. Wuwu. Kesian tak?

Seharian suntuk aku tunggu pak cik heater sampai. Bajet dia nak pasang time petang. Aku balik dari kelas dengan segunung harapan. Dah terbayang-bayang malam ni tidur dengan suamnya. Senyuman manis terukir dibibir. Tak perlu pakai sweater lagi. Tengok-tengok....tak pasang lagi. Sarip dol betul la pak cik heater ni. T_T

Satu lagi malam yang sejuk terpaksa diharungi. Mengharap ada sinar ke heater an esok hari.Come here heater..i need you so bad.

4 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

pasang!!!


pasang!!!

Att Ashburn said...

ada heater centralized pun hampeh...
benci btul!!

Sharinginfoz said...

kalau memang sejuk perlukan heater kalau tak tak mandi le......or kena rebus air kan

Peri PiA said...

meh akak hug, :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger