Online users

Follower

Thursday, May 6, 2010

Hati masih ragu.

In doubt whether nak stay sini the whole summer or balik Malaysia. Ini semua Juwe punya pasal. Duk menghasut aku balik Malaysia. Jimat la, nak melancong dalam Malaysia la, nak makan satay, air asam, nasi lemak, macam-macam la dia duk cakap. Sampaikan aku fikir dua kali nak balik ke tak. Baguih betoi kawan aku ni kan. Tsk.

Hari tu aku call tok bagitahu yang aku dapat kerja time summer. Tapi, untuk tempoh sebulan ja. Kerja kutip cherry kat Sarita Orchard. Start kerja awal bulan Disember until 20 Januari 2011. Lepas pada tu, aku nak buat apa weyh? Memang la planning nak berjalan sana sini. Berangan nak pi Aussie. Tapi, takkan sampai sebulan kan hang nak berjalan tempat orang. Banyak pula duit hang nak pi sana sini. Bila fikir balik, ok juga kalau balik Malaysia untuk sebulan. Still ada a month remaining kat sini. Summer cuti 3 bulan. Tapi, dengar kata final paper kami habis awal. So, cuti pun awal daripada orang lain.Tapi, bila fikir balik, rasa rugi la pula kalau balik Malaysia. Aku ni bukan lama kat NZ. Hujung tahun depan dah habis dah kat sini. Korang pun suggest aku stay je kat sini kan. Berjalan tempat orang.

Aku bagi hint juga kat tok. Takut-takut la dia nak suruh aku balik ka apa. Dia duk senyap ja. Tak kata ya, tak kata tidak. Erm. At least kalau dia kata balik, ada la juga reason kukuh kenapa perlu balik. Sebab tok suruh. Ha. Gitu. Ini, dia pun tak kata apa. Maknanya dia tak kisah la tu. Keputusan di tangan aku. Hmph..Ish. Kalau la tiket flight murah macam tiket bas, dah lama aku balik Malaysia.

Jadi buruh kat NZ pun ok gak kan? Hahaha.

17 comments:

milimilo said...

tok hg xkisah,xpa la kot xbalik.dia pun nak bg peluang bejalan kat negara org tu.huhu.mana posing senget?tegak pulak dah. =P

Hizami Rahim said...

hohO.
hurm.
hepy holiday!
;)

kuokuoyon said...

Asal cm suruh blik ja klaw x ckp apa tu.sllunya mcm tu:D

Sharinginfoz said...

balik aja kat malaysia..... apa-apa pun mungkin nak tambah lagi pengalaman kat sana, dok sana ok juga kan

Pandangan Mengenai GST

ARC™ said...

tayah balek weh temankan aku kat sini. aku same r ngan ko dapat sarita picking cherry

pastu kite keje r kat welly. summer banyak keje kot

xpon buat summer school

AcanCapik said...

selamat bekerja.... extend kerja la zack, byk duit, leh jalan byk2. hohoho...

Peri PiA said...

Alahai dpt keje kutip cerry?best gak tu tp guna tenaga,xper keje mane yg senang kan.

kalo tok suroh blk,blk..kalu dia xkisah stay jer kat NZ

Nanti story ye kalao gi jln2,keje :)

sI tEDI said...

FIKIR SEBAIKNNAY ZACK..

DUA2 SERONOK.

BALIK MALAYSIA SERONOK.. CARI PENGALAMAN DI SANA PUNS ERONOK..

Anonymous said...

klu aku tak balikkkkkk...

bukan senang hang nak pi oversea pasnih...melainkan atas sebab2 tertentu...

ingattt...perfume roger aku keyh...

-kojah-

[s][u][e][h][a][n][n] said...

pk masak2 tau..balik mesia pun ok x balik pun ok..

bestnyer kjer part time ang :)

syahira ariff said...

wahhh
bestnyer kerja mengutip ceri kat sana
sis pike dulu
kalau ada duit lebih balik laa malaysia
kalau ada duit ta berapa byk,apa kata spent gi jelajah2 tempat org
nanti kalau da return malaysia susah tau nak dpt peluang camtu

sis z@ck,
komentla new entri saya
heee~
=D

Rina Salleh said...

i vote for, duduk sana
mekasih :p

Judiene said...

jd buruh kt sne pn ok what??
duit masyukkk
hehehe

DeVoteD LilY said...

kalo aku pirah aku keje ke kat sana..balik mesia tyme duit banyak lg best weyh.. kumpoi wet dulu.. haha..

s A i F u L z A k W a N ® said...

lawa spek...hehhee

Softtouch [Hanim] said...

pk elok2 zack..kalu ade kwn yg xbalik sama xyahla baliklah zack..kumpul duit byk2..bali cni dah boleh khawin..he he he

joegrimjow said...

jadi floor engineer best jugak
;)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger