Online users

Follower

Wednesday, May 19, 2010

Bung Mokhtar dipenjara, Zizie Izette didenda.

Memalukan. Itu je satu perkataan yang keluar daripada mulut aku ni bila baca berita pasal Ahli Parlimen Kinabatangan ni. Bung Mokhtar dikatakan berpoligami tanpa kebenaran mahkamah. Dalam erti kata lain, main redah je kahwin dengan Zizie. Alahai. Pak cik Bung, awak tu dah la ikon masyarakat. Buat kecoh pula dengan cerita macam ini. Malu oh.Pelik juga aku. Takkan dia langsung tak tahu bab agama ni padahal kerja ahli parlimen.Tak pasal-pasal kena penjara sebulan. Nasib hang la Bung oii.Siapa suruh cari pasal.

Tak pasal-pasal dengan bini dia yang putih gebu tu pun sekali kena denda. Adik beradik Zizie pun semua kena tempias. Hahaha. Lawak-lawak. Buat apa la nak kahwin secara tak sah ni. Kahwin je la betul-betul.Guna jurunikah yang sah.Nak kata tak ada duit, tipu sangat la.Sepatutnya buat la majlis besar-besaran. Jemput semua orang. Macam Umie Aida dan Datuk K.Kan lebih proper macam tu. Biar orang acknowledge ampa tu pasangan suami isteri.

Psst..ini mesti kes tak inform kat bini first dulu ni. That's why jadi macam ni. Hai. Macam-macam. Diharap kepada yang lain yang ada niat nak poligami, biarlah kena pada caranya. Ikut undang Islam. Jangan main redah je ok.

Untuk berita lebih lanjut, klik sini.

11 comments:

Asyraf Abdul Rahim said...

dia dah gatal sangat dah tuu zack.

shazika said...

sbb x tahan sgt la tu dia nak kawen cpt2 ngan zizie.
keciannn

Whoopz said...

Heheh.. Sian bung mukhtar.. Ckp pandai.. At last masuk penjara jugak..

[s][u][e][h][a][n][n] said...

i pun rasa malu u..huhuhuh

suezensuzanna said...

noted!!!!

@juera said...

jnis x sbar ni..kn dh kna..spe yg malu..klu nk poligami beringat la skit..

LORD ZARA 札拉 said...

aku dulu suka tengok dia kat parlimen~

skang?

hmmphh~

Roxy zai said...

buat malu org sabah laa.adoyaii~

LALA said...

hahah syiok akuuu

hans said...

hahahaha
kalau aku jadi bung pun aku sanggup masuk penjara
bini nak lawa plak
sebulan jer pun
hahahaha

Anonymous said...

tah pengau jek...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger