Online users

Follower

Saturday, May 29, 2010

Hujan dan raincoat.

Suhu semalam mencecah 2 darjah. Basuh pinggan macam guna air dalam peti sejuk. Seharian tak mandi pun, badan tak berbau. Hujan pula turun non stop. No wonder la penting untuk ambil influenza shot tu. Kena yang tak tahan sejuk, boleh demam selesema.

Back in Malaysia, kalau nampak orang pakai baju hujan kuning tu mesti gelak mengekek. Rasa macam tak cool. Sungguh. Bila datang sini, rasa macam menyesal pula tak bawa satu. Sangat berguna oh time macam ni. Aku tak faham kenapa raincoat kat sini sangat mahal. Payung tak applicable sebab angin kuat. Silap haribulan dengan payung sekali terbang dibawa angin.

Maka, terpaksa la pakai jaket bulu-bulu untuk cover kepala dari kena hujan. Itu je yang aku ada. Eskimo pun eskimo la. Janji ada juga protection.Itu pun aku tak berapa syok sebab jaket aku semuanya pendek paras pinggang. Atas kering, bawah habis basah lenjun. Huhu. Nak raincoat juga!

p/s : Credit to Adawiah for the picture.

13 comments:

. said...

uhu enjoy ur day. seronok betul tgk pic tu kott :D

Att Ashburn said...

raincoat ade jual kat 2 dollar shop, if u dont mind buying there...
amik la warne selain kuning ye ahhaa...

[z@ck] said...

.
thanks =)

att ashburn..
ye ke? tak kisah pun asal waterproof.. =)

black_mel said...

bestnya ddk tempat sejuk..bila la malaysia ni nk sejuk...

Softtouch [Hanim] said...

bulu pun bululah zack janji xbasah kan...

[z@ck] said...

black_mel..
kalau mesia sejuk..macam melawan hukum alam la plak.

[z@ck] said...

Softtouch Hanim..
hohoho..bulu2..geli plak dengar..;P

Hizami Rahim said...

wah.
nak pakai.
tapi kat Msia.
haha.

[z@ck] said...

Hizami Rahim..
Msia kerap ujan ka la ni?

Peri PiA said...

alo cian dia,terase sampai sini sejukk ehehe

nak ke akak belikan kaler pink *wink*

[z@ck] said...

Peri Pia..
hahaha..boleh2.. =)

Rara said...

xpe,blik mlysia kang, hang beli byk2 raincoat..kc jual murah kt sane..hehe :)

[z@ck] said...

Rara..
hahaha..beli kat Msia pun mahal gak kan.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger