Online users

Follower

Saturday, May 15, 2010

Naik turun bukit

Indahnya turun bukit. Langsung tak penat.

Indahnya turun tangga. Langsung tak penat.

Tak indahnya naik bukit. Penat nak mampuih!

Dulu awal-awal datang Wellington, satu perkara yang aku tak suka ialah struktur buminya yang berbukit-bukau. Kena pula rumah aku atas bukit. Nak pergi Uni, kena panjat bukit lagi. Nak pergi town kena turun bukit pula. Memang tak even la jalan kat Welly ini. Sebulan pertama, agak semput juga la nak daki bukit. Nak sampai Uni ambil masa 15 minit juga. Semput toksah duk kata la. Macam orang kena asthma attack. Tapi, sekarang nak pergi Uni 5 minit pun dah boleh sampai. Dah dapat momentum. Hebat tak? *angkat-angkat kening*

The only bukit yang perlu dilalui untuk ke Uni. Long way to go dude.

Bukit ini kami panggil bukit neraka. Berkedudukan di town.Condong tak ingat. Aku pernah naik sekali ja. Lepas tu, tobat tak mahu naik dah even bukit ini shortest way to go back home. Aku rela naik bas lagi.Nak turun seronok la. Nak naik...azab.

17 comments:

Att Ashburn said...

hahaha sempoi gile post ni...
ehem, yg duk stafford lagi azab zack...
haha..so korg kene la bersyukur lebih ;)

[z@ck] said...

Att Ashburn..
baiklah..saya bersyukur.. =P

Hizami Rahim said...

wakaka.
zack secara tak sedar telah menurunkan berat badan.
wonderful~

hans said...

aku dapat bayang kepenatan naik bukit

[z@ck] said...

Hizami Rahim..
amin..

Hans..
tau x pa..terima kasih kerana faham =P

'AQILAH said...

malaysia penuh tanah rata.

[z@ck] said...

'AQILAH..
btol...that's why I love Malaysia!

ada van de kamp said...

kenangan bersama naik bukit neraka. hehehehe

[z@ck] said...

ada van de kamp..
hahaha..tobat tanak naik lagi dah

AkU said...

kalu aku..tak sampai setengah perjalan....*pitam....

nursarah said...

ok what.. balik m'sia kang bleh la mendaki gunung lak. :p

noor afzan said...

ooooh..paling lemah la kena naik2 bukit ni..
naik tanggapun malas.
huhu~

s A i F u L z A k W a N ® said...

TAHNIAH ANDA DITAG

KLIK SINI

Kyuubi_85 said...

baguslah tu. takyah nak diet dah boleh kurus. hihi

AcanCapik said...

mesti dah jadi kuat gila kaki ko ni....

[z@ck] said...

AkU..
tu la ko..bela lemak je kerja..hahah

nursarah..
hahaha..kita tengok nanti macam mana..kang ada yg tak terdaki kang..

noor afzan..
manusia semakin hari semakin malas.

saiful zakwan..
rajin ang main tag2 ni..

Kyuubi85..
tak ada maknanya la..hahaha

AcanCapik..
muscle berketul-ketul

AkU said...

huh..!aku nak emo....=-=

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger