Online users

Follower

Wednesday, May 19, 2010

Pakai helmet kutip durian.

Sekarang tengah musim durian kan kat Malaysia? Ini memang buat aku jealous tahap nak hantuk kepala kat dinding.Rindu oh nak makan pulut durian.Pergh.Meleleh kot kalau terbayang sorang-sorang. Kat Welly ni ada satu kedai ja yang aku nampak jual durian, tapi frozen punya. Dengan kulit-kulitnya sekali diletak dalam cold storage.Tak faham aku. T_T


Kalau ada durian, mesti ada manggis kan. Ini pun favourite juga. Tapi, orang tua-tua cakap durian dengan manggis tak boleh 'gu' sekali. Bahaya. Silap-silap boleh mabuk.So, kalau nak makan, makan asing-asing.Jangan duk galak nak makan selang seli. Satgi jadi kot lain susah pula.

Ada orang tu kutip durian siap pakai helmet lagi. Katanya as protection takut durian luruh atas kepala.Wahehu.So cute.Aku tak pernah lagi ada pengalaman kutip durian kat kebun. Teringin juga nak merasa sekali macam mana feel pakai helmet sambil kutip durian.*gelak lagi sekali*

Tapi kan, ada logiknya juga pakai helmet. Ye la. Durian nak luruh bukan kira masa. Tambah-tambah time malam, lagi bahaya. Entah-entah siap kena bawa torchlight untuk suluh buah. Jangan tersuluh benda lain sudah la. Huu.

14 comments:

Sharinginfoz said...

sebut pasal durian ni sedap le.. kena pula dengan pulut dan santan

Budak US Tak Tahu Maths??

[z@ck] said...

Sharinginfoz..
yup..meleleh kot.. =(

atty's said...

adoi..sedap nya durian .rasa mcm terbau-bau je nie .

Whoopz said...

Mangga harum madu pun dah start berbuah..
Pulut ngan mangga.. Pergh.. Sila terliur ye cik zack.. :p

Mawar_berduri said...

musykil gak nape frozen skali ngan kulit ? maybe nak kekalkan bau yang mengancam tu kot ? hihihihi

Peri PiA said...

Ayah mentua akak belum roger2 lagi ehehe,
tp kat pasar mlm dah byk juge jual...mmg yummy z@ck

haaa,sebiji2 durian dlm freezer ?pelik btl

chocolate strawberry said...

best p kutip durian kat kebun..tp kena jaga2 jgk lah...tkut buah durian luruh tiba2..hee.. =)

tehr said...

eh nak cuba la letak durian dalam frezer - boleh juga cuba macamana rasa - so tak payah le ke nz - kan?

...sedapnyaaaa durian free

Kamsiah said...

pulut derian...fulamak..best...
akak kecik2 dulu...lambung buah kelapa kat bawah pokok deria jiran..kemudian cepat2 menyorok...jiran tu kalut keluar cari deriannya yg gugur hehe..kita yg dok menyorok tergelak bagai nak rak..

baincardin said...

Jom kita tambahkan ilmu tentang 'Baby Development' Yay! ^_^

Solehah said...

tersuluh benda lain tu apa weh?huuh

[s][u][e][h][a][n][n] said...

nak kna call mak ni..pokok durian ado..manggis pun ado..tapi besenya mak aku akan call bagi tau dua2 buah tu dah berbuah lalalalala

.:lilylimelite:. said...

patutla abg ipar aku cte sa; durian semalam.warggghh! ak suke durian!

orkedanza said...

zackkkk...i maw chempedakkkk...rindu nye nak mkn cemphedak.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger