Online users

Follower

Tuesday, June 22, 2010

Because of you Tarzanna...

Tengah go through buku cerita yang aku kena baca kat budak-budak tu esok.Cerita pasal tarzan perempuan bernama Tarzanna.Tengah praktis bercerita dengan mimik muka.Whoaa.Silap haribulan boleh jadi pelakon extra kat Istana Budaya ni.Time ni baru celapak nak cari kamus.Belek setiap perkataan takut ada certain words yang maybe dorang tak faham.Try to list out possible questions yang akan keluar dari mulut dorang.Why this and why that.Prepare jawapan yang munasabah coz' I don't want to look silly in front of them.

Tapi serius shit, sebelum ni kalau baca novel dan terjumpa difficult words, aku main skip ja.Tak pernah kisah nak refer kamus sebab makan masa.Just guessing the meaning.Terbantut mood nak continue reading if kerap sangat nak buka tutup kamus.Tapi, bila nak mengajar budak ni, haruslah expert pasal vocab yang ada dalam tu.Prepare jawapan siap-siap dalam kepala otak so that bila budak tanya, kita dapat jawab dengan fluent nya.Hohoho.

Asalnya nak candid tapi budak ni pi tengok kamera pulak.

Penat oh jadi cikgu ni sebenarnya.Nak kena prepare macam-macam before start kelas.Siapa cakap kerja cikgu senang?

Sekarang, saya punya kawan baik yang baru.Namanya Cik Kamus binti Besta.

10 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

selamat malam cikgu...wah bestnya kan..nanti orang panggil cikgu...besar ooo pangkat tue...sampai hujung nyawa lekat..cikgu...

Eka Yucika said...

Lemah tanpa komen???

Yucika datang komen...HEHEH

tak prnh pon Yucika dgr sal Tarzanna..btw, nice ah gmrb tu...cam candid gak even budak kecik tu tgk kamera...sukeeee

nabilah abd rahman said...

betul,kena prepare byk2 sbb budak2 lg byk soalan drpd org dewasa...all the best..^_^

Peri PiA said...

cumel dak tu,zaman sekarang lagi mencabar jd cikgu

Judiene said...

mst budak tu pikir cikgu ni gila kamera
hahahahaa!

HonEyBuNNy said...

eeeeeee...cute + comel ini budak...ngeh3...

I_Hate_Lolipop said...

aku suka budak..tapi x suka yg gedik. nasib aku bukan cikgu kalau x lama dah makan budak2. maaf sayang, aku busy skit prepare nk blajaq lagi. rindu baca blog kau yg slalu update ni. mlm ni baru bersempat sempat.

AkuAyie said...

nk ngorat dak tu leh...comel la

zaza said...

comeii noh budak tu...
kening coklat tu... hehehe

Softtouch [Hanim] said...

mmg ssh jd cikgu tu sbb cikgu ni satu pkerjaan yg mulia..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger