Online users

Follower

Monday, June 21, 2010

Dear diary,

Even baru sehari kat sini, dah banyak input aku dapat.Untuk hari ini, aku paling tertarik dengan aktiviti yang dipanggil Flow Writing. Basically,they work in small groups. Every person needs to talk about what they did during weekend and others need to listen.After semua dah settle story, cikgu akan pick up one representative to sum up the ideas.Then, dorang kena tulis dalam diary.

Time aku kat MRSM dulu, ada guna pendekatan ini.Tapi itu time MRSM ok.Budak-budak ni kecik-kecik dah didedahkan dengan cara penulisan macam ni.Aku rasa cikgu BI kat Malaysia pun patut buat macam ni pada peringkat sekolah rendah.Pedulikan pasal spelling.Alaa..budak mata biru kat sini pun spelling berterabur.Sama ja dengan budak Malaysia.Yang penting dorang boleh build sentence dalam BI, tahu SVA, SVO, bila nak guna present dan past tense, punctuation, guna time connectors dsb.

Tapi, aku paling suka ayat sorang budak ni :

Hahaha.Blunt gila.Dah nama pun diary kan.Suka hati la nak tulis apa pun kan?

8 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

aku nak pinjam ayat dia


he he he~

sI tEDI said...

comel ayat tu!

Whoopz said...

Hahah.. Umur brape dak tu zack?

[z@ck] said...

Whoopz..
9 if tak silap.

Miss Kira said...

hahaha...
comey aja ayat dia..
^^

Peri PiA said...

ya ampun,ayt ut simple but nice hehe

Izzatul Ismail said...

budak2 kan terus terang :)

LALA said...

tudia tarikh sebesaq alam

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger