Online users

Follower

Monday, June 21, 2010

First day : Very the talkative you'olls.


Hari first yang ok buat aku.Nak kata excited sangat pun tak.Nak kata boring pun tak.In the middle.Before this aku cakap aku dapat budak kecil kan.Tapi disebabkan ada sedikit kesulitan berlaku, aku dan Lily swap dengan Nik dan Neda which means aku ambil kelas level 4&5. Associate teacher kitorang Niamh King. Nak sebut pun payah aih.

Observation hari pertama, untuk mengajar budak level 4&5, kita memerlukan kesabaran yang sangat tinggi.Kenapa? Dorang ni aktif gila dalam kelas. Time cikgu bercakap dorang nak menyampuk.Time cikgu bagi task pun dorang bercakap.Memang banyak cakap.Kesian aku tengok Niamh.Tak terlayan karenah semua orang sampaikan dia macam pasrah gila time mengajar.Aku respect Niamh sebab dia boleh stay calm dan tak rise up her tone even sikit pun kat student.All she did was giving warning and staring at her students.Itu pun dah cukup untuk buat student faham yang dorang buat salah.

Jump Jam.Syok oh dance step dorang.Beyonce! Beyonce!

Hari first dah dapat task dah. Esok kena conduct shared reading.Cuak der.Dah la accent NZ ni a bit different from Malaysia.The biggest fear is aku takut student tak faham apa yang aku baca.Ergh.Semua orang tak boleh lari dari melakukan kesilapan.In terms of teaching English, slip of tongue is one of it.Kadang-kadang kita tak sedar kita tersasul or mispronounce something.So,berserah jelah.20 minit je Zack.Jangan menggelabah boleh tak?

7 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

relax ah beb.. kecik punye hal tu. jgn gabra okeh!! gudluck!

Dee said...

good luck!!

Peri PiA said...

believe in ur self ;)

joegrimjow said...

hehe
cakap bese2 je
;)

Cieut Nizar said...

good luck zack! hahaha.. jgn cuak terlebih noo.. relax suda :)

black_mel said...

cikgu..cikgu buat aper???jgn marah2 cikgu..biasala..kat malaysia ni bdk2 pun aktif jgk..siap masuk longkang lagi..nasib baik x jadi cikgu..jd abang pun dh sakit hati..huhuhu..

Izzatul Ismail said...

ckp aje. dh kite org melayu, lidah pon keras aje hehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger