Online users

Follower

Saturday, June 5, 2010

Godaan ketika solat.

Sekitar majlis bacaan yasin dan solat hajat sempena mendoakan kesejahteraan rakyat di Gaza dan seluruh Palestin. Palestin, We Love You! Majlis diadakan di Everton Hall dan dihadiri oleh pelajar dan perwakilan dari Malaysia.

Solat jemaah Maghrib, Isyak dan Solat hajat.

Ada satu incident lawak. Time tengah duduk tahiyat akhir solat Maghrib, tiba-tiba ada handphone someone berbunyi. Ringtone Hollaback Girl. Oh. Hati goyah time tu. Hilang fokus kejap. Hati cakap doa tahiyat akhir, mulut pula nak menyanyi dengan Gwen Stefani. Oh oh. Nasib baik tahiyat akhir. Kalau tahiyat awal? Mahu berjoget aku kat situ.

Sedikit tazkirah dari perwakilan High Commission dan penyerahan tabung dana Palestin We Love You.

Insiden sama berulang waktu solat Isyak. Time tahiyat akhir juga. Ringtone Haven't Met You Yet pula berkumandang. Aduyai. Dugaan betul. Tapi kali ni aku berjaya lawan godaan lagu Micheal Buble ni. Ku pejamkan mata dan cuba habiskan doa tahiyat akhir. Yeah! Berjaya.

Selesai solat, acara makan pun bermula. Macam-macam jenis makanan disediakan.Thanks to the sponsor. Ehem. Aku tak jeles pun ampa makan sedap kat Malaysia. Kat sini pun makan sedap tau. Ada ketayap, kuih lapis, karipap,kek batik, roti canai, bihun,kari ayam dan macam-macam lagi la (belagak).

Cupcake? Ergh. Aku tak ambil pun.

Perut kenyang, suka hati.

Balik dengan girangnya. Psst..dapat dedication lagi. Auch.

9 comments:

j0j0_bdiN@ said...

Kalau keluar lagu Super Junior dengan Wonder Girl lagi la tersa nak joget~~
Hehe~

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

uish.. dugaan btulla. sape la umat yang tak reti nak silent handphone tu?

Whoopz said...

Henp0n yg berbunyi waktu org tgh solat, hukumannya..



Henp0n tu kena rejam sampai mati..

:p

LALA said...

"Hati cakap doa tahiyat akhir, mulut pula nak menyanyi dengan Gwen Stefani." - HAHAHAH hg jangan dok buat loklaq. behave behave.

Nur Su'aidah said...

lenkali silent kot. hahaha :)

hans said...

sedap betul makanan2 korang

Zuewairy said...

pirah, makan sdp2 no...

Peri PiA said...

sabar je la,aduhai

lupe silent

bab makanan maunya akak xjeles,kikikih

Softtouch [Hanim] said...

adoi...boleh plak nak ikut nyanyi zack nie..gelak akak tau..yg org tu pun satu silentlah hp tu....

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger