Online users

Follower

Sunday, June 20, 2010

Happy Fathers Day.

(Satu-satunya gambar yang aku ada)

Happy Fathers Day to all bapak-bapak.

Dah lebih 10 tahun dah arwah abah pergi.Time dia meninggal aku baru umur 8 tahun.So, memori dengan dia tak banyak sangat yang aku ingat.Just satu benda ja yang aku tahu. Arwah abah selalu lebihkan aku dari Zul.Hahaha.Kalau aku buat kerja sekolah, abah selalu tolong ajarkan sebab dia pun cikgu.

Dulu abah ada buat tusyein kat rumah. Aku selalu kacau dia time dia tengah mengajar.Aku hisap botol susu sambil pegang bantal busuk pi merengek kat kaki abah.Lepas tu anak murid abah mulalah cakap "Anak cikgu comel la.Mai sini meh.Ololoo..." Dah tak jadi pusat tusyein tapi pusat asuhan kanak-kanak.T_T (Anak murid abah yang terserempak dengan aku yang ceritakan benda ini.Aku mana ingat peristiwa time aku kecil.)

Agak terkesan dihati tengok orang lain ada ayah lagi tapi aku...non-ado.Tak pelah.Aku redha ja.Tuhan lebih sayangkan dia.Tumpang kasih sayang pak cik-pak cik aku ja la.

To abah, no matter what, you're the greatest dad.Suapan pulut ikan masin abah masih Fira ingat.Sedap sangat. =)

Once again, Happy Fathers Day!

19 comments:

Peri PiA said...

tu le xfhm dgn org yg sanggup hatar mak ayh kat rumah org tua :(,hargai parents selagi masih ade

jgn sedih2 ye z@ck

G-HaD's said...

zack...arwah mak awk cantik...nmpk mcm hndustan...tp org utara mmg muke mcmni skit kan??tp muka awk iras emak!!;)

hudadida said...

nak ter-mengalir air mate plak bace last paragraph tu..

u r so strong u know? =]

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kite senaseb ah beb. aku pun da takde parents..

Deqna said...

huhuhu nasib kita sama.. my dad also meninggal masa akak umur 8 thn, sudah hampir 22 thn dah...

zai said...

adooy..touching hoo zack bt entry ni, even zai still ada parents, but one day nanti mesti kita akn hilang juga dorang...uishh jiwa sensitive neh.
kuat betul zack survived..

I_Hate_Lolipop said...

:) ........

NUNU EERA said...

ur dad msti bgga dgn u.. byk2 b'doa utknya..

realiti.. said...

bapa adalah tunggak keluarga.dialah yang mencorakkan keluarga samada menjadi elok atau tidak..

bleh bc entry sye nie gk pasal hari bapa..
selamat hari bapa 2010

pearl apple said...

alamak sis...tetiba lak tersebak bila bca entry kali nih..

Rara Nasiha said...

tuhan lagi sayangkan dia kan. :)

Judiene said...

again, pls dont make me cry..

:'(

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sama la kita zack..akak lagi la..dari umur 3tahun bapak akak meninggal...akak xpenah ingat semua memori bersama dengan arwah...huhuhuhu....

Whoopz said...

Gwa pun xde ayah zack.. Ur father must be s0 pr0ud of u..
Happy father day zack..

Softtouch [Hanim] said...

Al-Fatihah untuk arwah ayah zack....

suezensuzanna said...

aku happy sebab ko redha....Al Fatihah~_~

Othman Juliana said...
This comment has been removed by the author.
Othman Juliana said...

Al-Fatihah.
ada hikmahnya zack. jadi anak yang solehah, insyaAllah doa direct dapat pada arwah.

~bila matinya seseorang anak Adam itu, hanya 3 perkara yang akan dibawanya bersama: (1) Sedekah/amal jariahnya, (2) Doa anak-anaknya yang soleh dan (3) Ilmu yang bermanfaat yang disampaikannya kepada orang lain.

ingatan untuk diri sis juga, semoga doa kita sampai pada ibubapa kita :)

Dee said...

zack..so touching entry ni..sbb kak dee pun dh kehilangan abah sejak kecil..sedekahkan Al-Fatihah ye dik..moga rohnya aman di sana..amin..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger