Online users

Follower

Tuesday, June 8, 2010

Hujan ais

Patutlah semacam ja aku dengar bunyi hujan hari ini. Rupanya hujan ais. Gedebuk gedebuk menghempap bumbung.Mula-mula dengar macam hujan lebat. Makin lama, bunyi makin jarang and its like seketul-seketul jatuh.

Yeah. Perasaan jakun datang tiba-tiba. Kiciwi habis.Excited dapat tengok hujan ais turun dari langit. Rasa macam tak percaya ja boleh lalui pengalaman macam ni. Gagah juga nak keluar rumah berkaki ayam mencari butiran ais yang jatuh. Mak aiii..sejuk macam duduk dalam fridge habaq hang. Berjaya mencari dua ketul ais. Berasa teruja dan memanggil housemate yang lain.

"Nik! Neda! Hujan ais! Hujan ais! Ais weyh ais!

Ya. Begitu teruja. Esok ramalan snow akan turun di beberapa tempat di NZ but obviously bukan di Wellington. Tapi, apa-apa pun boleh jadi kan. Jadi, apa salahnya mengharap snow akan turun di Welly kan even sekejap.

p/s : Kiciwi = Teruja tahap melampau.

12 comments:

hans said...

hujan ais ke hujan batu?

[z@ck] said...

hans..
kalau hujan ais,ais la kan yang turun.kalau hujan batu, batu la kan yang turun.wahahahaha.

aMoR said...

ke hujan emas di negeri org???

klo hujan emas tlg tadahkan yer

nnti blik malaysia poskan kt sye...hheee

[z@ck] said...

aMoR..
kalau hujan emas, dah lama aku stop belajar.jadi jutawan.wahahaha

Peri PiA said...

Subhanallah pengalaman indah,perhaps z@ck?

snowing romantic for me ;),mae tau kan :D

mak akak ckp kan,dulu2 kat negara kita penah gak hujan batu ais.

Drunbella Khoo said...

wow syiiokk.
^___^
kutip jangan tak kutip.

black_mel said...

hujan batu la...mintak teh ais 1...kutip ais kat jalan jer..hehe..

Whoopz said...

Besaq ke ketul ais tu?

sizukaDeboss said...

kalo dekat auckland jd hujan gitu memang miracle sungguh.huuuuu~

Adila Ady said...

tempat kau takde salji..?kenapa..?ada alasan munasabah tak...?

kutip la ais tu..buat ABC nanti.hehe

Hizami Rahim said...

wakakaka.
peti ais ku banyak ais.
nak?
hehe.
;)

Judiene said...

gimme some ice please!

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger