Online users

Follower

Thursday, June 10, 2010

Nuffnang nombor satu.Tiada kedua atau ketiga.

Aku seronok tengok duit nuffnang aku naik. Walaupun lambat nak naik, tapi aku puas hati. At least berbaloi dengan usaha aku berblogging selama ini. Kalau nak banding dengan top blogger lain, memang macam langit dan bumi.

Ada juga kawan tanya kenapa suka blogging? Aku cakap nak maintain trafik. Hahaha. Trafik penting weyh kalau nak income nuffnang sentiasa masuk walaupun seciput. Dulu memang aku blogging sebab nak luahkan perasaan. Habis tu, bila dah dapat tahu boleh buat duit dengan blogging, apa salahnya kita maximize kan penggunaan blog ni kan? Hihihi. Sambil luah perasaan,sambil jana duit.

Aku pernah cerita kat housemate pasal nuffnang ini. Macam mana dorang berfungsi. Lepas tu dorang pesan:

Ha. Bagus la tu Zack. At least duit nuffnang tu boleh guna time emergency nanti. Jangan cash out lagi. Tunggu dia banyak betul-betul baru guna.

Bagus kan housemate saya? =)

Terima kasih nuffnang sebab kasi duit kat saya. Walaupun saya a bit merajuk dengan awak sebab saya selalu tak bernasib baik untuk instant cash blogging, nuffnang tetap nombor satu dihatiku!

Psst..walaupun benda hijau tu lebih generate banyak income, aku tetap setia pada nuffnang.Ehem, nuffnang, sila tambah income saya sekarang juga. Hahaha.

17 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

go go chaiyuk zack.. mane tau bleh jadi blogger berjaya satu ari nnt. follower ko pun da tambah ramai. insyaAllah duit pun bertambah.

aMoR said...

pa maknannya nieh....

Peri PiA said...

hijau?erm xpasan la,mane?

akak bdk baru belajar

Nur Su'aidah said...

setuju!

DILA is AZIE said...

besh nye dpt income lebiy. hehe. :)

Khairi said...

err... camne nak jadikan duit nuff sbg emergency sbb kalau tiba2 kereta rosak nak cash nuff makan sebulan wooo huhuhu.

anyway, happy blogging ya!

Dee said...

wah..puji melambung nampak..tp mmg seronok bila terima cek kan..hehehe..

noor afzan said...

salam la saya..
x nak berpaling..

Mawar_berduri said...

huhuhu..sy pun masih setia dengan nuffnang ...:)

sI tEDI said...

harap team nuffnnag baca, bagi 5 BE

ekekekkeke

lumut said...

zack.....
kau dtg auckland nnt tido mane?
umh aku penuh gile haha org tumpang...
weh,
bg sebab kenapa aku kene jamu kau...paling kurang pon 1 entry lah..haha...zack kau dtg nnt aku x nak tego kau taw..aku ni pemalu beb.ok chow..

Hami Asraff هامي أشرف ™ said...

Aku pun tak cash out lagi earnings nuffnang aku. Naik jugak walaupun lambat. Trima kasih la kat hampa noh yang bagi tips dolu2 tu :)

P/S : Ada kak dah lecture UiTM? Muka sebijik macam hampa. Tak muhong aih.

Whoopz said...

Zack.. Duit nuff tu hang wat terjun bungy..
Kalau x cukup, hang habaq kat aku.. Aku klik lagi n lagi nuff hang.. Hahah..

fikah mus said...

mesti duit kak zack dah banyak ni.
heee.

I_Hate_Lolipop said...

seronoknya kalau kau kasi aku key chain NZ ke sini bersempena nuffnang kau makin bertambah rezeki..hiks

nabil_potter said...

jgn tunggu banyak2...
cuba bayangkan kalau....
xpe la..
nasihat saya, tak perlu tunggu banyak2..
cash out dan simpan dalam bank kita banyak2..

Rara said...

ble org ckp psl nuffnang,tak tau nak kumen ape..sbb x guna nuffnang..hehe :)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger