Online users

Follower

Tuesday, June 1, 2010

The only thing I hate about my house

The only thing I hate about my house is the toilet.

Saiznya sangat kecil. Ruang untuk mangkuk jamban dan shower diasingkan tetapi space diantara dua bahagian ini sangatlah kecil. Bak kata Syamel, celuih nak parking pungkoq untuk berak ja! Nak masuk pun one way. Tak boleh two ways. Dapat bayang dak betapa kecilnya toilet rumahku ini? Ala-ala toilet kapal terbang.

Dah berbelas kali jugalah aku mengalami kecederaan setiap kali memanjakan diri di dalam toilet. Biasalah. Bambino masuk toilet mana reti sopan-sopan. Series of injury : Dahi terhantuk kat pili air, kaki tersepak bucu meja toilet, siku tersinggung rel sidai towel. Tekanan oh tak dapat bergerak bebas dalam toilet. Nak pusing pun susah. Serius.

Tengok. Nak tangkap gambar full toilet pun susah sampai kena label kedudukan sinki dan shower kat mana. T_T

Actually, rumah kami ada dua toilet. Satu shower dan satu lagi bath tub. Tapi, tak pernah guna pun yang bath tub. Kami buat tempat basuh baju. Heh. Nak basuh kat lantai tak boleh sebab tak ada lubang air. Bath tub jadi mangsa. Ampa ingat kami ni kaki berendam ka? Tak dak pasai aih nak bubble bath dalam tu. Busy.


8 comments:

Sendra said...

haha...macam toilet kapal terbang??amboi teruknya sampai macam tu hahh hyperbola nya..boleh percaya ke bukan kaki berendam ni??hahha

Whoopz said...

Bambino? Hahahaha..
Bsh tangan ke zack? Mesin basuh xdak?

shazika said...

keciknyer kak oiiii
memang org kat sana ske toilet kecik2 eh?

Peri PiA said...

ade bath tub ...

NeenaAnuar said...

toilet adelah satu tempat yg paling penting dlm mengutamakan keselesaan kan! hehehe..

[s][u][e][h][a][n][n] said...

aduh2...kecil tol ruangnya..saba no :)

hans said...

klaau aku memang dah lama dah berendam
hahahaa

[z@ck] said...

Sendra..
serius aku tak pernah berendam dalam tu

Whoopz..
ada..basuh sepentot la weyh

shazika..
tak juga.rumah akk ja yang kecik. T_T

Peri Pia..
ye sis =)

NeenaAnuar..
yes..kalau tak selesa, nak buang hajat pun rasa tak best

suehann..
4 bulan dah sabar =)

hans..
pakai swimming trunk?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger