Online users

Follower

Saturday, June 12, 2010

Penting ke untuk tahu kitaran haid?

Psst..nak tanya ni. Penting ke untuk tahu kitaran haid? I mean buat kira-kira bila time subur semua tu? Sebab aku tak pernah ambil tahu pun pasal benda ni.Hahaha.Yang aku tahu awal bulan aku bendera merah. Itu je. Kadang-kadang datang haid lambat.Kadang-kadang on time.Certain orang siap mark calendar lagi bila datang period. Aku awal-awal dulu buat la. Bila dah makin besaq ni,dah malas nak buat semua tu.Kalau dia mai, aku pakai pad. Habis cerita.Maybe sebab aku fikir yang kitaran haid aku tak ada masalah kot.Period pain pun tak pernah.So, aku macam malas nak peduli sangat melainkan tiba-tiba langsung tak datang bulan baru nak kelam kabut.

Maybe sekarang tak penting lagi kot untuk tahu pasal time subur.Tunggu time nak kahwin nanti baru start buat kira-kira.Ehem ehem.Tapi kan, ada sesetengah lelaki lagi handal dalam kiraan waktu subur berbanding perempuan. Sokong ke tak? Tinggal komen please =)

16 comments:

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.i pn selalu lupe bile i period
.huhuhu

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.lg satu, i sokong ayat last u tuh!
.ekekekeke!

DoDu@HaHA said...

aku tak laaa sokong statement last tu.. tapi aku tahu!

nursarah said...

kena amik tau...nnti bleh rancang nak dapat anak laki ke pempuan. :p

.:: Miu Miu ::. said...

i suke mark down tarikh period. so nanti blh calculate bulan depan period on which day.. hihi..

Hizami Rahim said...

oh.
laki lagi tahu?
itu mungkin die merancang tu.
haha.
;)

LORD ZARA 札拉 said...

penting!!

Izzatul Ismail said...

haha tahu takpe time f5 budak laki yg mengaja ktorg kire. expert tu

Othman Juliana said...
This comment has been removed by the author.
Othman Juliana said...

kena amek tahu walaupun kamu masih anak dara. well, to love yourself is to love your body :) dan, ada masa bila buat medical check up utk masalah2 tertentu, doc akan tnya-"period awk macam mana?", etc.

lelaki lebih alert? melalui pengalaman: yup!

Nunady said...

Boleh dikira penting jugak...sesape yang setiap kali 'datang' yang rasa sakit tu .baik hati2 , lama2 nanti kena kanser rahim kelak..banyaklah minum air suam ye..

Judiene said...

you've got to know your thing you know..

amirah said...

penting utk tau bagi perempuan..laki2 pon kena tau gak.
perempuan kena tau waktu subur dia t leh la merancang...hehe
jgn tggu kawen baru amik tau t kelam kabut,,haha.

secara logiknya, wanita perlu tau apa yg berlaku dlm diri spy lau ada apa2 masalah boleh dirujuk n kita dapat tau something wrong,maybe dpt elak apa2 penyakit.kalau x amik tau kita xkan tau kita ni normal atau x :)

AcanCapik said...

penting jugak untuk merancang keluarga. dan untuk lelaki penting jugak untuk tahu bila pasangan dia akan buat banyak kerenah. huhu...

aLya said...

betol2..
lelaki lg terer bab2 nie..
hehehe

@rE-LonG said...

Hahah!!dulu kT pn xpnah amek port psl period nie..tp sb da nk kawin aritue..dlm 6 bln kT da start dah tanda kalendar..hoho

sb nk tau nnti kot2 dpt bebi ker..hihi


emm..ada stegah org org laki lg arif kot psl kitaran haid..kt langsung xtau smpai ke hari nie..cuz kt pn period xtetap..huhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger