Online users

Follower

Saturday, June 12, 2010

First attempt guna oven

Ini pun auto-publish.Gagah juga nak post entry time nak exam ni.Kata blogger tegar.

Erm...nak cakap yang aku dah pandai guna oven.Hahaha.First time buat baked cheese macaroni dan berjaya! Ehem.Rasa macam handal gila.Cuma sedikit kesilapan yang dilakukan apabila tidak menggaul macaroni dengan sauce nya menyebabkan permukaan atas sahaja yang diliputi cheese manakala bahagian bawah kosong.

Actually, aku trauma sikit dengan oven rumah ini sebab dulu pernah ada anak lipas duduk dalam tu dan terjatuh dalam sup Wan. So, kali ni bila nak guna oven, berusaha aku tonyoh semua permukaan dengan harapan tak ada la malaun bertenggek dalam tu. Risau juga kot kot dia terjatuh dalam macaroni aku. Gheyau tak sudah.

Nak resepi ke? Alahai. Google je lah.Hahaha.See.Aku memang pemalas.

p/s :Gheyau=Meraung

7 comments:

Whoopz said...

Lapaq tgk baked macar0ni tu...

Att Ashburn said...

gile ar jatuh lipas dlm sup..haha.

sI tEDI said...

menyampahlah entry ni! menyampah!!!1

aku nak jugak wey!!
menyampahlah!!

Drunbella Khoo said...

sedapnya.
terbaik dari ladang.
ahaks.
:)
pasneh buat lah brownies pulak.

Softtouch [Hanim] said...

wah....nmpak sedap..tahniah..akak pernha buat sekali dulu tp xjadi...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah dok NZ harus makanan pun ala2 kan..terro la tue zack tapi klu akak..memang ke laut la zack nak masak menu2 cam gini..huhuhu kena lak laki akak selera melayu tulen...nak makan cam gini makan kat luar la jawabnya...

Nunady said...

Wow..sedapnye...tak nak sedekah sikit ke pada kami yang merayau di blog ni?hehehehe

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger