Online users

Follower

Tuesday, July 20, 2010

Gatal dan garu.

Dah jadi balik dah 'penyakit kulit kering lagi gatal' ni.Dulu dah stop kejap, sekarang gatal-gatal balik.Serius tak selesa.Kulit terasa gatal yang membuatkan korang menggaru non-stop.Silap haribulan, kulit boleh luka wooh.Nak pula mandi air panas.Kena kat bekas garu tu, woh..terbaik woh.Pedih nak mam...

Senior cakap ini perkara biasa bila datang sini.Kulit macam terkejut sikit due to extreme climate change.Yo lah.Kat Malaysia kan panas.Sini sejuk.Konflik identiti sekejap kulitku ini.Nak lembap or kering.Gitu.Sumpah rasa rimas gila bila asyik kena menggaru satu badan ni.Paling ketara kat bahagian peha dan kaki.Jangan harap kulit nak cantik bila balik Malaysia nanti.Penuh parut la gamaknya.

Aku dah sapu losyen, dah telan ubat kulit but still sama ja.Duk gatai lagu tu gak.Haish.Kulit oh kulit.Please jangan gatal,Tak larat nak menggaru dah.Anyone nak tolong garukan?Hohoho.

11 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

err~
nak tolong garukan jauh Zack.
kamu ada allergic apa2 ke?

[z@ck] said...

LORD ZARA..
aku allergik kayu dan batu ja.
>_<

sizukaDeboss said...

samalah zack.ak pun gatal2 gak skg nih.huhu.dasyat penangan parut dekat sini.*sob*

hans said...

owh
aku dulu pun ada juga gatal kulit
sekarang dah jarang jadi
alhamdulillah


P/S : Entry 18 Tahun Ke Atas Sahaja : Tiba - Tiba Rasa Takut Mahu Menggunakan Tandas Awam!

meo188 said...

ingat nak cite ttg dh gatal nk kawin td.. :p

Judiene said...

huhuhu
paham2
kalo air kena tang luka tu, menjerit smpai xkuar suare
pedih ya amat!

[z@ck] said...

sizukaDeboss..
kan kan..huhuhu..ko ada pakai buttercream untuk bdn tak? dorg cakap tu pun ok.tapi aku tak beli2 pun..macam mahal je T_T

hans..
hang jadi gatal2 kat mana? satu badan ka?

meo..
hohoho.itu lambat lagi.

Judiene..
terima kasih sebab faham situasi aku yg tgh merana sekarang ni

fndrocka said...

kulit kau dah rindukan Malaysia

[z@ck] said...

fndrocka..
mungkin

lemongrass said...

Zack,
itu perkara biasa masa winter, rasa mcm nak cabut aje kulit tu kan! I pakai sorbolene cream satu badan everytime lepas mandi, masa nak tidur and anytime lah yang I terasa kering :-).
Cream ni best sbb tak berminyak2, so you pakai banyak2 pun, dia terus macam meresap masuk aje ke dalam kulit. And yang paling best, it's cheap! I pakai brand Redwin. Cuba lah, mana tau sesuai untuk kulit you jugak :-)

[z@ck] said...

lemongrass..
thanks sis!
=)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger