Online users

Follower

Sunday, July 25, 2010

Mini celebration


Geng dapur.

Sekali lagi berbesar hati menganjurkan majlis makan tengahari kecil-kecilan sempena birthday housemate, Neda dan Juwe (ini bukan housemate tapi coursemate).Cukup susah nak buat surprise kalau duduk serumah ni kan.Aku usaha bangun awal pagi buat kek pisang.Berjalan habis perlahan tak nak Neda terbangun.Tutup segala pintu rumah yang ada untuk halang bunyi yang terhasil dari dapur.Ketung ketang berlaga mangkuk pyrex.Memang kantoi bila aku blender walnut.Bunyi dia seluruh alam semesta boleh dengaq.

Sweater untuk Juwe dan novel untuk Neda.

Pasrah je lah bila Neda tiba-tiba buka pintu dapur tanya buat apa.Aku memang tak pandai nak berlakon ni.Direct ja bagi tau buat kek.Dalam pada masa yang sama, muka boleh bajet cool lagi.Macam tak ada apa-apa.Tak nak pandang muka Neda lama-lama takut kantoi segala plan.Tapi aku agak dia pun boleh sense something.Ye lah.Birthday girl.Tak pernah nak bangun awal buat kek tiba-tiba hari ini buat.Memang ada something la kan.

Birthday girl, Neda.

Happy birthday dear housemate!

6 comments:

nani said...

seronotnye main masak2 :P
sejak i diet ni, kurang memasak. plg hebat scramble egg. i wish i kurus mcm u. bleh pk pasal nk masak ape.
hohoho, manusia ni, suka wish wish kan? teruk btui!

Whoopz said...

Hang nampak slim dlm gambaq atas tu.. Bak 20 posen! Upah k0men.. :p
Kek tu nampak sdp.. Rasa?

fiD said...

mini2 xpe, jnji happy kan...

[z@ck] said...

nani..
tgh diet ek? jgn diet teruk2 sgt sis..sis dah cantik in your own ways =)

Whoopz..
hahaha..*kembang hidung*

fiD..
yup.. =)

eDdY said...

mmg best wat suprise party...
bukan party tu yg best sgt..
tpi camner xmau bezday boy/gurl tau yg kiter nak suprise kan diorg..hehe(^^)

[z@ck] said...

eddy..
yup yup..susah kot apatah lagi satu rumah..huhuhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger