Online users

Follower

Wednesday, July 21, 2010

Nak buat part-time job.

Memandangkan semester ini kelas semuanya start petang except for Tuesday, I'm looking forward to find a part-time job.Gilo ekau.Free time banyak kot.Rugi pula kalau tak buat apa-apa.At least kalau ada kerja, boleh juga la nak tambah duit poket.Kalau asyik mengadap laptop 24/7 pun, boleh juling mata der.Sakit kepala.

Dulu dah pernah apply job kat trademe but I guess CV kena reject kot since tak dapat apa-apa reply pun dari company tu.Dah dekat 2 bulan kot menganggur.Eceh.Sekarang mood nak cari duit lebih tu tengah membuak-buak.Hoho.Jealous kot tengok member lain semua dah ada pengalaman kerja kat sini.Walaupun gaji tak ada la banyak mana tapi yang penting buat something! Dari asyik membadak dalam bilik, mengadap internet tengok FB and blog, baik kerja.

Lagi satu, this trimester tak ada exam.So, boleh kot jadikan itu alasan nak kerja kuat.Wah wah wah.Berangan gila hang Zack.Padahal tak dapat kerja lagi pun.Setakat nak divide time untuk assignment dan kerja, I think I can manage it.

Maka, bermulalah sesi pencarian part-time job.Aku just confident nak buat housekeeping and cleaning ja.Bab nak menjaga budak-budak ni macam kureng sikit.Kalau tak kena gaya, aku boleh stress.T_T

p/s : Yang kerja kutip buah tu time Summer ye.Time sekarang ni tak ada kerja lagi.

11 comments:

nabil_potter said...

bagus3..
cari duit lebih..
simpan utk kawin..hhuhu

deus X machina said...

aku tengok lumut pun wat part time job gak

[z@ck] said...

nabil_potter..
hahaha..ye lah tu..kalau nak bt saving untuk kawin lambat lagi..ni bt saving untuk diri sendiri..hohoohoo

[z@ck] said...

deus X machina..
yup yup..dan aku jeles dgn dia.

lumut said...

semalam aku baru hantar CV apply satu lagijob..cashier..kalau dpat aku buat 2 kerja....rezeki tuh ade kat mane2 zack..yg penting hang berusaha dan jangan cpt putus asa.....ok dear?

tc
=)

[z@ck] said...

lumut..
aku pun dah hantar CV..harap2 dapat la.nanti nak pergi SJS, nak apply cleaning job.yup.rezeki ada dimana2.thanks mut!

ken said...

yeah earn some money as well =)

Softtouch [Hanim] said...

bagus tu cr part time job..xde ginal mesti boleh score sem ni...akak doakan zack dpt keje tu..

AcanCapik said...

membadak... haha...

syafawani said...

baguih2..ada matlamat..hehe..cari pengalaman tu baguih sebenaqnya..

ザ-sylver-shooter said...

ishk3,,
rajennyo, anak capo la ni..:)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger