Online users

Follower

Saturday, July 24, 2010

Pantang betul lah bila...

Ku pantang bila :

1) Time kuliah ada orang sibuk bercakap kat belakang, depan or tepi.Ni siapa yang bagi lecture ni.Kau ke lecturer?

2) Dengar orang makan berbunyi chup chap chup chap.Ini paling annoying.Dulu pengasuh aku cukup marah kalau makan asyik berbunyi.Dia cakap nampak macam tak sopan.In other words, nampak gelojoh.Tambah kita perempuan kan.

3) Barang aku buat macam barang kau.Haa.Pantang tok nenek tujuh keturunan orang usik barang aku tanpa kebenaran.Even hp aku pun jangan la diusik.Kang tak pasal-pasal meletus perang dunia ke-3 kang.

4) Masak tak reti nak kemas balik dapur.Aku bukanlah jenis yang boleh tahan nampak benda berselerak kat dapur.Cukup semak mata kalau tengok tok aku masak.Sampah kiri kanan kot.Rasa rimas.Elok habis dia masak, muka ni la kena kemas dapur. T_T

5) Nampak orang kuku panjang.Rasa macam nak tolong pi potong bagi pendek.Hahaha.Tak elok weyh taruh kuku panjang.Menggalakkan pembiakan kuman.Even kuku sendiri pun pantang panjang sikit terus kasi potong.Senang.Nak makan pun tak ada la terlekat kat celah kuku.

Itu la kot antara kepantangan aku.Rasanya banyak lagi benda boleh di list out.Cuma kali ni, ini je lah dulu.

18 comments:

Cik Yayang said...

Tang nomboi 2 & 5,kita sama...
Mmg geram jer nmpak yang berkuku panjang, baik lelaki or prmpuan..eiii

[z@ck] said...

Cik Yayang..
hahaha..pantang kan?

conteng conteng said...

sangat betul. lagi2 nombor satu.

Cik Ayen said...

den cukop pntang bila..

bila tgok blog zack update ! haha rase mcm nk bersedia tu sengeh2 kambing !

[z@ck] said...

conteng conteng..
annoying kan?

Cik Ayen..
hohoho..tenkiu. =)

conteng conteng said...

sangat annoying. kalau bisik2 tu takpe lagi. ada yang siap gelak2.

[z@ck] said...

conteng conteng..
tmbh2 kalau lelaki yg bercakap.suara besar.rasa berdesing kot telinga ni.

intanurulfateha said...

uit
pantang u same dgn i punye pantang!
heeeeeeeeeee~~

rhapsody LiN said...

huhu.. sama lah.. x ske gakk

[z@ck] said...

intanurulfateha..
hahaha..dah macam pantang lepas bersalin plak aih.

rhapsody LIN..
=P

Liyana said...

No 1 - setuju..habis hilang konsentrasi. da la kta lambat sket nak pick-up..

no 2 - kadang2 member2 buat hal bila kta tegur makan snyp2.. jeling manja saya dapat.. dang-

no 3 - paling tensi bab2 sinki.. ai, buang aje dlm sinki,tersumbat kitaaa jgak yg betulkan..

hahhaa.. menambah2 la plak.. ^^

Kamsiah said...

akak pantang
-org pinjam brg tp buat mcm harta sendiri
-org dtg menyibuk time akak benar2 sibuk
-lewat...pastu buat muka tak bersalah
-pompuan yg terlebih lemak kat badan..tp pakai baju/seluar...mcm sarung nangka,fit...

[z@ck] said...

Liyana..
tu la kan..nak tegur pasal makan chup chap chup chap tu takut kena marah balik.senyap je la.huhuhu

Kamsiah..
hahaha..last point menarik.sarung nangka =P

cik tqa said...

garangnye budak nih..rileks2..hehe~
tu sume lumrah kehidupan :)

hans said...

no 4 tu paling aku xsuka

no 2 tu aku kadang2 buat tanpa sedar
hahaha

P/S : Review Filem : The Sorcerer's Apprentice Cool Giler Beb! Terbaik!

[z@ck] said...

cik tqa..
erk..garang ke? hahaha.mana ada..

hans..
chup chap tu pun aku kadang2 bt gak.tp kalau dah selalu sgt smpi jadi habit, aku tak suka.

neesa_jun said...

Lebih kurang sama ja kepantangan kita nih....huhu....nak tambah 1..

aku cukup pantang org suka marah2..hempas2 barang...geraaammm!

Att Ashburn said...

pantang bile org janji melayu. muka tu je lambat.,

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger