Online users

Follower

Saturday, July 17, 2010

Perang kipas.

Dekat sini aku senang nak bangun awal pagi.Tapi kalau kat rumah, memang cukup liat.Lagi matahari tak pacak atas kepala, selagi tu la mata tak celik.Kat rumah memang aku tak tidur dalam bilik.Style bentang toto depan ruang tamu, tidur ramai-ramai.Lagipun memang dah terbiasa macam tu since aku pindah duduk dengan tok.Bilik buat tempat solat dan salin baju ja.The rest buat luar bilik.

Cara tok unik sikit kalau nak kejut kami.Dia tak menjerit panggil nama.Tapi dia tutup kipas dekat ruang tamu.Sempoi.Tahu tak feeling bila sedap kena kipas angin then suddenly angin tu hilang macam mana? Panas habaq hang.Memang tak boleh buat apa la.Kuasa di tangan tok.Menggelupur bangun cari kipas balik.Kadang-kadang aku pi on balik.Then tak lama lepas tu dia mai tutup balik sambil membebel.Hahaha.

"Tu la.Duk berjaga sangat tiap-tiap malam.Tu yang bangun lewat tu.Bla bla bla."

Tahan je lah.Memang salah diri sendiri. T_T

11 comments:

Miss Kira said...

hahaha..
tok kira suka bukak tv kuat2 waktu pagi
tmbh2 bila ada ceramah..
x pepasal ja kena bgn then tutup blek..
hahaha

saya_arief said...

haha..
teknik klasik tuu..

I*K*T*I*R*A*F said...

Ha ha.. :D

memang sempoi laaaah!

[s][u][e][h][a][n][n] said...

hahhha sempoi tol tok ang..aku suka :)

Whoopz said...

Gambaq tok xdak ke zack? Teringin nak tgk tok hang..

MieZa said...

sama ng mak aku...
bleh tutup kipas..huhu

Softtouch [Hanim] said...

betul zack tgh2 syok tido pastu org tutup plak kipas tu mmg boleh potong betullah..Style tu jgk akak buat kat asben akak..susah btul nak bangun pg nak2 bila waktu cuti.

Asyraf Abdul Rahim said...

hehe. bapak aku pun buat macam tu jugak. ntah2 tok kau ajar bapak aku kot. :P

[z@ck] said...

Miss Kira..
itu lagi bernanah telinga nak dengar kan =)

saya_arief..
memang klasik..tok aku pun dh tua..dia guna cara org tua la tu

I*K*T*I*R*A*F..
=P

suehann..
me not so like it..hahaha

Whoopz..
tok aku tak suka glamer2 ni..

Mieza..
ye ke? hahaha

Softotouch Hanim..
soon aya bakal buat kat hubby saya juga.hahaha

Asyraf Abdul Rahim..
haha..ye la tu..ajaran turun temurun =P

hawanasir said...

Hahaha. Sama ngan mak aku. Mak aku best, tutup kipas, bukak lampu. Pastu blah dari bilik, biar pintu nganga. Memang bangunla anak2 daranye pastu. Haha

tayar soton said...

saya suka kipas...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger