Online users

Follower

Friday, July 16, 2010

Kek Bakar pulek.

Dah macam spora pula kek aku ni weyh.

Walaweh.Malam ini rajin pula aku nak buat kek bakar.Ini semua sebab penangan Keyna punya kek bakar la ni sampai termimpi-mimpi nak buat.Hehehe.Maka, berhempas pulas la aku membancuh tepung di dapur.Disebabkan pewarna hijau tak ada, aku tukar pewarna kuning.

Overall performance, boleh dibanggakan la.Eceh.Walaupun aku tak puas hati kenapa kek aku kerak tebal sangat (ini semua sebab oven cepat sangat panas), rasa kek bakar tu ada la.Cuma tekstur tak berapa nak cantik.Macam pecah-pecah sikit.Yang Keyna buat sangat cantik.Jealous I.

Aku berani bet, next time kalau aku buat lagi kek bakar ni, rasa dan rupa kek takkan sama macam first time buat.Quality control tak berapa nak cekap sangat.Aku bubuh bahan ikut sedap mata memandang ja.Agak rasa pekat sangat, aku masuk air sikit.Agak lembik, tambah tepung.Maybe sebab tu kot tekstur kek aku tak smooth sangat.

3 comments:

ken said...

got spot over here.. haha.. nice anyway =)

Whoopz said...

Rajin benor ko skrg ni zack.. Rasanya mcm nak kasi tips je.. Tp mcm x rawks la pulak kan? Hahah..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

okehla tu beb. pos malaysia ah sket. ehehe.

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger