Online users

Follower

Saturday, July 31, 2010

Talent Night 2

Seperti yang dijanjikan, performance pada malam Talent Night.

The winner.Duo,Nurul and Nadiah performing three songs.Pergh.Suara Nurul memang sedap.Nadiah pula pandai main gitar.Ini kalau Yuna tengok, Yuna pun patah hati.Kawalan vokal yang sangat bagus.Langsung tak pecah suara dia.Aku kalau tiga lagu, dah semput dah.

First runner-up.CMR.Tangkap leleh aku dengar petikan gitar acoustic cik abang ni.Wah.Tiba-tiba kan nak panggil cik abang.Dia menyanyi 3 lagu.Yang aku ingat lagu Use Somebody ja.Lagi 2 tak ingat.Bonus point kat dia sebab dia pandai main harmonica juga.Teringat momma sox American Idol.Ini yang nak suruh pengutip durian belajar main gitar ni.Hahaha.

Second runner-up.Band of Brothers (BOB). Dorang jugalah band Ayam Goreng Kunyit dan 50-80. Memang pulun tak sangga depa semalam.3 kali naik stage kot buat performance.Tapi mak loike.Bangga la dengan ampa semua.Sengal but sempoi. Aku style kagum lebih sikit kalau orang pandai main instrument ni.Rasa macam hebat gila manusia itu.Ye lah.Aku ni tiup rekorder pun fail.Nak main gitar lagi la out.Ketuk drum boleh tapi ikut kepala aku la.T_T

Saguhati.Ronggeng Rokiah.Aku suka part lagu Aci Aci Buka Pintu.Dorang pakai topeng macam geng Jabawockeez oh.Second part, dorang menyanyi lagu Ella dan Semerah Padi.Pitching lari pun tak pa weyh.Asalkan enjoy atas stage tu.Well done girls.

Saguhati.Malaysia of Love.Ini memang betul-betul One Malaysia la.Tengok saja baju dorang.Pelbagai jenis.Dorang berjaya buat semua audience dalam Memorial Theatre bangun bila mendengar lagu Negaraku.Sebak ok.Touching touching.

Ada juga muka aku yang pandang kamera.Kasi tunjuk sikit la kan.Hohoho.

At the end of the night, dorang tayang video pasal kemerdekaan.Muka aku mencapap lama kot dalam video tu.Segan gila kot.Nanti kalau aku dah ambil dari Asfan, aku tunjuk kat ampa ok.

p/s : Credits to Hafiz Mes for the pictures.

4 comments:

zai said...

zack, takde video ker record performance dorang.nak jugak tengok dngar suara dorang hee

Judiene said...

hang xnyanyi kaa??
ingtkn adela hang bwat show mlm tu
hehehe
:)

[z@ck] said...

zai..
ada..next entry ye
=)

judiene..
hahaha..aku sora tak sedap.

syafawani said...

cepat boh video zack..maw tengok.:)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger