Online users

Follower

Monday, August 23, 2010

20 kilo

Al-kisahnya tadi, aku tengok la balik segala souvenir yang aku kumpul untuk bawa balik hujung tahun ni. Banyak dan berat.Berat sebab fridge magnet.Keychain semua tu tak ada la berat sangat pun. Sebelum ni, aku purchase checked on baggage 20 kilo Pacific Blue dari Welly ke Gold Coast dan 15 kilo untuk Air Asia dari Gold Coast ke Malaysia. Kiranya max aku boleh bawa balik 15 kilo je la kan.

Tiba-tiba aku teringat yang aku ada beli perfume untuk adik-adik aku.Nooohhh.Berkotak-kotak pula tu.Mula gelabah fikir cukup ke tak nak sumbat dengan baju semua 15 kilo. Untuk langkah berjaga-jaga, aku up 20 kilo. Nasib baik boleh update tiket selagi tak fly. Hohohoho.

Aku pun tak faham kenapa aku ambil 15 kilo je dari Gold Coast ke Malaysia tu. Maybe nak saving kot. Tapi, kalau fikir balik, rugi aku balik la. Baik ambil 20 kilo kan.

Gila lah.Ini macam nak balik Malaysia terus ja. Bahahahaa.

13 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

hahaha. angkut jangan tak angkut.

kojah said...

hihi serba salah aku...barang aku pun termasukkk gak...huhu

[z@ck] said...

Oshinz d' senorita..
hehehe =)

kojah..
laaa..bt pa nak rasa bersalah kojah oiii..saling membantu amalan mulia

marinahunny said...

haish..berat tu... kalu lbh kena bayar kan?

kena standby duit lebih le...

Drunbella Khoo said...

tambah lagi 18kg dah boleh kendong aku.
hahahahaha.
:D

[z@ck] said...

marinahunny..
insya-Allah tak terlebih berat..hehehehe

Drunbella Khoo..
wah..ringan gila ko!

Nem0 o0h Nem0 said...

berat tu 20k..tkpe2 bukn selalu kn? =)

sizuka[Izzati] said...

hahaha seronok nor nak balik tuh zack:D

Zarpeno said...

pastikan dlm 20kg tu ada share aku!

Cekgu AYu said...

mmg perkara biasa student overseas ni mesti beli fridge magnet and key chain uat balek. jimat kos.untuk sahabat handai. beli perfume? mau satu boley =p

black_mel said...

haha..xpe..selagi bole bawak balik..bawak jer...

eDdY said...

amboi..penuh tu..hehe
angkut suma z@ck...(^^)

[z@ck] said...

Nemo Ooh Nemo..
hahaha..sekali sekala.. =P

sizuka [izzati]..
agak excited la..hihihi

Zarpeno..
insya-Allah..

Cekgu Ayu..
nak beli t-shirt sorang satu mmg tak mampu.beli keychain je la

black_mel..
betul!

eDdy..
dengan almari baju aku angkut sekali.hahaha

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger