Online users

Follower

Friday, August 27, 2010

Bedding berlapis lapis lapisss



Sayang, I'm home.

Hari ini buat 4 jam je sebab rumah dia tak se 'messy' minggu lepas. First time tengok flatmate dia.Nama apa entah.Aku pun dah lupa.Aku tak bercakap sangat dengan dia sebab tengah sibuk mengemas dapur.Depa ni kaki pasta, kaki peanut butter,kaki baked beans.Berpuluh peket dalam drawer.Orang putih memang pemalas nak masak yo yo o ni. Pakai beli yang dalam tin ja. Dari sekecil-kecil makanan sampai sebesar-besar makanan nak beli yang segera.Sebab tu dapur tak ada nak kuning kunyit macam orang Malaysia.Hahaha.

Before. Fikir sendirilah macam mana nak kemas kan. Selungguk dia bagi kat aku.Memang semak mata oh tengok. Dia siap cakap lagi 'Do you mind doing this again?'.Mestilah jawab SURE. Duit punya pasal.Hahaha.

After. Bedding anak dia ni entah berapa lapis entah aku letak sebab Mrs. X yang suruh. Takut anak dia kena jangkitan kuman. Serius weyh.Hotel punya bedding pun kalah habaq hang. Berlapis lapis lapisss.

Nanti sambung cerita kat bilik Mrs X pula.Bersedialah untuk tengok mini tsunami. Muahaha.

16 comments:

Dee said...

pemalasnya depa nk lipat kain eh..jangkitan kuman takut lak..kelakar..

[z@ck] said...

Dee..
hahaha..tau tak pa.seminggu sekali tukar bedding.Kalau kat Msia, ada kot 2 3 bulan baru tukar.hihihi

MieZa said...

bersepah giler baju atas katil..bju kotor ke bersih tue?

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

ha?! kuman? ahaha. lawak ah.

[z@ck] said...

Mieza..
baju elok.kena lipat.

Oshinz d' senorita..
hahaha..lawak mmg lawak tapi mmg style mat saleh ni jaga sikit bab2 kuman ni.

Softtouch [Hanim] said...

byknya kain z kene lipat...xpe demi duit buat jelah kan..dapur dorang cntik n kemaslah..

[z@ck] said...

Softtouch Hanim..
hahaha..terpaksalah sis..demi duit.dapur dorang tak berusik sangat.

Solehah said...

bagus la diorang ni bab kesihatan..walaupun pemalas..haha..

LORD ZARA 札拉 said...

haha~

terbaik hang la ni!

Peri PiA said...

kalo xlipat memang semak kan

keje umah palaing ak xsuke lipat kain hehe

[z@ck] said...

Solehah..
dorang rajin baca buku.pemalas bab kmas rumah =)

LORD ZARA..
musti!

Peri PiA..
hahaha..padahal baju sendiri pun tak sempat nak lipat..baju rumah org rajin plak nak melipat.duit punya pasal

marinahunny said...

hahaha dh pndai dah psg bedding..hehehe

nani said...

cn u cme to ma house and fold all the clothes? :))

fikah mus said...

kuat woh kak zack tukar2 bedding banyak2 tu, mase pose2 ni.
chaiyouk!!

eDdY said...

tu sumer baju anak dier ker???

[z@ck] said...

marinahunny..
sangat 'pandai'

nani..
yes sure..how much do you want to pay me? hahaha

fikahmus..
minum milo anda jadi sihat dan kuat =P

eDdy..
yup yup =)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger