Online users

Follower

Tuesday, August 24, 2010

Bila kedutaan Malaysia diserang...

Aku sensitif sikit bab yang melibatkan maruah negara ni. Bila tengok berita berkaitan kedutaan Malaysia kena serang kat Indon, terus rasa berapi. Tak faham la kenapa mesti tak puas hati dengan Malaysia.Pernah tak kita bakar, calit taik kat bendera Indon? Tak pernah kan.Macam budak-budak la. Kalau tak puas hati, buat la petition ke apa.Tak perlu kot nak demo macam tu.Dah la sekarang bulan Ramadhan. Kurang enak pula bila dengar berita macam ni. Padahal Indon tu negara Islam juga. Think rasional la beb.

Merdeka dah dekat. Happy birthday Malaysia.

p/s: Otak letak kat lutut kot.

9 comments:

Peri PiA said...

ikut kan hati memang akak nak wat entry nak luahkan fasl ni kurang ajar,mau nya xpanas hati

tapi fikir2 blk,sabar jer la...mereka mmg terlebih

jgn jadi mcm mereka

Drunbella Khoo said...

depa tak puas hati sebab negara kita ada everything.
peace n harmony.
pendidikan kita kat sini pun bagus, selesa.
itu lah pasal.
tu pun depa xsedar diri.
datang kerja kat sini pastu buat macam negara sendiri.
kat mana-mana jer ada depa.
isk.

fikah said...

padahal yang orang depan yang dok kat sini, rilek2 je.
dorang je kecoh lebih.

Nem0 o0h Nem0 said...

tu la namenyer kacang lupa kn kulit..

eDdY said...

diorg tu mmg x sedar diri..
dtg merempat kat negara kite..
pastu wat camtu plak...
sabar jer la...huuu

Kap said...

indonnnnnnn.
sejak azali begitu.
toilet bayar sepuluh sen pun kedekut.
indon kan.
tak payah layan.

[z@ck] said...

Peri Pia..
itu la pasal..kita ni kalau boleh tak nak la berkasar sangat nak kritik kan..tapi tu la..indon ni makin melampau

Drunbella Khoo..
ada betulnya juga tu..ye lah..dorang still developing..tak bolehlah expect nak terus up macam negara barat semua kan..sama2 membangun la..membangun secara sihat..tak perlu kot nak kondem each other

fikah..
agaknya indon yg duduk sini pun malu dengan rakyat Indon kat sana tu..

Nemo Ooh Nemo..
hahaha..ini bukan takat lupa kulit ni..ini dah lagi kronik ni

eDdy..
erm..aku rasa Indon yg kerja kat sini behave tapi yg duduk kat seberang sana yang melampau2

Kap..
terbaik!

gigitjari said...

bab ni mmg buatkan aku skit hati tul la, depa ni mmg kurng ajar! penah aku join group 1malaysia kt fb, tp yg aku pelik 2 leh rakyat2 indon ni join semata-mata nk kutuk n maki msia, yg x thn siap ckp msia ni negara miskin...miskin ke kita berbanding mreka 2!!! patut la negara x mju, asyik buang msa jew dok maki negara org lain huhu...sori emo skit bab2 ni..

[z@ck] said...

gigitjari..
hahaha..memang patut pun kita emo beb..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger