Online users

Follower

Monday, August 23, 2010

Endoscopic Thoracic Symphatectomy (ETS)

Salah satu cara untuk mengatasi hyperhidrosis adalah dengan melakukan Endoscopic Thoracic Symphatectomy (ETS). Basically ETS ni surgery yang dilakukan untuk buang kelenjar peluh dekat bawah ketiak.

Since Abang Emi pernah buat ETS ni, aku tanya pendapat dia. Dia tak syorkan aku buat ETS sebab ada side effect. Nak tahu tak side effect ETS apa? Seluruh anggota badan akan kerap berpeluh melainkan tapak tangan.Pula dah.Dia jadi terbalik pula. Tapak tangan tak berpeluh tapi badan pula yang take over.Huhu.

Terus reconsider balik nak buat ETS ke tak. Macam tak ja. Ada alternatif lain iaitu dengan ambil vitamin B complex. Kata Abang Emi lagi, ini kaedah try and error. Tak dijamin akan berkesan 100% tapi potensi nak kurangkan peluh tu ada.

Aku rasa satu kelebihan hyperhidrosis ni ialah tangan sentiasa lembut dan lembap.Langsung tak pernah kering.Hehehe.

5 comments:

LORD ZARA 札拉 said...

kawan aku ada kena ni~

dan beliau handsome~

hahaha~

XD

[z@ck] said...

LORD ZARA..
nak kenal!

eDdY said...

xper la z@ck..try la cara mana pon..
ader rezeki..sembuh..insyaallah

|niey| said...

sayer pon HH jugak.. takut kan side effect ETS tue.. sket lg nk wat aritu.. siap dh kontek2 dr kt ijn..

Anonymous said...

I am curious to find out what blog platform you're working with? I'm having some minor security issues with my latest website and I'd like to find something more safe. Do you have any solutions?
http://ow.ly/hUkYP youtube likes review

My web page: buy youtube subscribers
Also see my webpage - buy youtube likes

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger