Online users

Follower

Tuesday, August 24, 2010

Macam mana nak check usage internet?

Psst..Siapa tahu kat mana nak check penggunaan byte internet untuk satu user? Al-maklumlah, sekarang Uni Hall dah catu usage internet.Satu rumah 20 GB untuk sebulan. Maknanya satu user 5 GB saja. Dengar kata ada rumah yang dah habis limit. Takut juga tak bertahan sampai next month sebab dia start kira setiap 20 hb setiap bulan.

Lagi satu nak tanya, kalau buka FB dan blog, makan byte banyak tak? Selalu 5 GB ni boleh tahan tak untuk sebulan untuk kaki blog macam aku ni?

Alahai Uni Hall. Semua benda hang nak catu. Huhu.

9 comments:

Ery Farieha said...

5gb je?
hurmm
tu mcm fb, lepas la kot
blog belom tentu

cni pun dah start catu
xleh lebeh 10GB
huwaaaa

Arief Arf said...

lepas exceed 20gb ape jadi?
kena block terus or die slow kan speed je?
kalau stakat bukak fb ngan blog je ok la kot..
tapi kalau start download sket, tengok youtube ke ape ke,
kejap je laa..
haha

[z@ck] said...

Ery Farieha..
serius tak lepas? die die...

Arief Arf..
kalau excedd limit, terus tak ada internet la..jenuh nak tunggu next month pula.huhuhu

nAdiEy said...

fb dgn blog lepas kot, just jgn upload gambar banyak2, ps2 jgn tgk video, video la usage paling banyak....=P

eDdY said...

rase nyer 5gb tu kalo fb ngan blog ok...
silap2 xdan abes pon 5gb tu...
tpi kalo download...cepat la abes nyer

Peri PiA said...

erk,x arif ttg ni

mcm prepaid lak akak rase

dib said...

penah buat sebulan xtgok video or download anything...cuma fb n blog lbh kurg 2-3gb ja...

Anonymous said...

ala..kalo smpai limit jgn takot la..xde ape2..slow je..

sy donlod movie hari2 kt jb ni ha..mmg la gune p1wimax..
tp limit die 20gb je..donlod movie hari2 lbh usage da pn..

tp push je la..donlod jln tgh mlm...

Anonymous said...

ala..kalo smpai limit jgn takot la..xde ape2..slow je..

sy donlod movie hari2 kt jb ni ha..mmg la gune p1wimax..
tp limit die 20gb je..donlod movie hari2 lbh usage da pn..

tp push je la..donlod jln tgh mlm...

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger