Online users

Follower

Thursday, August 26, 2010

Makan besar.

Alhamdulillah.Kenyang sungguh hari ini. Iftar special sikit sebab ada tetamu jemputan datang berbuka kat rumah.Maka, makan pun agak besar.Elin sponsor ikan takahiri.Dugaan nak bersiang ikan kat sini sebab ikan besar dan keras kong. Jenuh katok dalam sinki.Hahaha.Ini tipu. Jangan percaya.

Tomyam campur Wan.

Ikan bakar Zack.Dah tak nampak rupa ikan dah.Hancuq lebuq.

Cubaan kali pertama buat ikan bakar.Resepi google saja kat internet.Tengok mana resepi yang cukup bahan kat rumah, jalan. Berdebar gila kot first time nak grill ikan.Ini kalau tok tengok, konfirm menitis ayaq mata.Cucu aku dah pandai bakaq ikan! Padahal guna oven ja pun.Hihihi.

Hari ini semua first time. Pizza pun first time. Tapi dah beli siap dah la base nya.Tinggal nak tuang segala sauce atas.Campak-campak mix vege, sosej dan cheese, masuk oven. Ye. Hari ini oven paling banyak berjasa.Semua benda sumbat dalam oven. Save minyak kat rumah.

First time juga la aku tak tambah nasi.

Air asam. Ini haa yang buat aku tak tambah nasi.Pedas nak mampus.Sendiri bikin, sendiri tanggung pedas.Huhuhu.Tapi tetap malatop nyah oi.

Kesimpulannya, memang aku kenyang sekarang ni. Nak bangun pun tak larat.



19 comments:

Redbloodsnow said...

ek ehhh...umah baru nampak nih yang...ailikeee. nampak lebih ceria dr dulu :)

pape pun... makanan ko menyelerakan tekak tamak aku nih taw..adehhhh.

psssttt...cantik ah ko n outfit ko kat TQ datang melawat tuh ah.weewitt

eDdY said...

waaa..tercabar nafsu tgk gambar2 ni waktu siang...haha

Solehah said...

sedap giler weh pizza tu..hiii

Peri PiA said...

gud job,mcm ak ckp dulu..dah blh dah :D

P/s-waktu M'sia 3.40ptg(T_T)

Cik Ayen said...

aduhh tercabar keimanan kuh :p

[z@ck] said...

Redbloodsnow..
hehehe..*blushing*

eDdy..
sabar weyh sabar..

Solehah..
main campak2 je topping atas tu..hehehe

Peri Pia..
hahaha..lagi 4 jam..rilek2..

Cik Ayen..
saja nak uji tahan godaan ke tak.hahaha

MieZa said...

terliur... =(

syafawani said...

alamak..berwajah baru la cik zack kita:) hehe..ceria sungguh di sini:)

[z@ck] said...

Mieza..
sabar ye =)

syafawani..
hehehe..mustiii

zai said...

wohoo makan besaq no..
kitaorang kat sini berbuka makan simple2 je..

shasha said...

wow! berwajah baru laa ((:
comel3...

emm...crios terliur tgk smua hidangan tuu ((:

Kap said...

entri terbaik untuk ditunjukkan pada bakal ibu mertua.
syabas :)

Judiene said...

sume makanan nampak menarik tp rasa ermm..sedap jugak kot..hahaha!!

'AQILAH said...

cantiknye layout ! :) makanan tu semua mengiurkaaaaaaaaaaaaaan

hans said...

nak tergelak aku tgok hang letak aku dekat LELAKI KUAT UPDATE
HAHAHAHAHAHA

eh,makanan dekat NZ murah2 ker?
ku tgok hang makan boleh tahan sedap juga semua

hoho

P/S : Dah 3 Kali Dah Macam Nih! Kalau Kali Ke-4 Macam Mana?

eDdY said...

air asam yg pedas..terbaek..(^^)

Helios said...

pizza tu nmpk sgt menyelerakan la...hahahaha.

Softtouch [Hanim] said...

byknya food...akak suka pizza tu..kalah pizza hut...

aLya said...

serOnoknye...tbe2 rse nk blik umah..huhu

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger