Online users

Follower

Monday, August 9, 2010

Minat teater

Aku mula meminati seni persembahan teater ni since kat IPSAH lagi.First time diberi pendedahan tentang live performance ialah kat ASWARA.Kami diberi peluang untuk tengok macam mana sesuatu teater itu dilakukan.Macam biasa la, voice projection paling penting.

Lepas dari ASWARA, pergi tengok kat KLPAC pula.Agak pelik tengok orang perform sorang-sorang atas stage.Dah la tak bercakap.Just movement badan dan mimik muka ja yang ada.Memang rasa macam rugi la bayar mahal-mahal untuk tengok show tu.Langsung tak best.

Bila datang NZ, jadi kerap pula tengok teater ni.Baru-baru ni tengok GO SOLO.Persembahan dari budak Arts & Performance.Very impressive.Tak sangka even sorang-sorang atas pentas pun, dorang boleh perform dengan baik.Main watak sampai tiga.Every transition of the character sangat smooth dan tak mengelirukan audience.Dan yang penting, kami boleh faham even struggling juga la nak tangkap apa yang dorang cakap.Laju macam bullet train.

Mana tahu bila tengok teater kat sini, kita boleh cedok ilmu bawa balik Malaysia.Buka kelab teater dan aku jadi guru penasihat.Hahaha.Berangan.

5 comments:

eDdY said...

mmg best tgk theater...
kalo kiter sendiri yg join lagi best..hehe

Judiene said...

aku pon minat teater
tp belum berkesempatan nak menceburkan diri
rasa tak yakin
hurmm..

Softtouch [Hanim] said...

akak nk dgt tgk teater tp xberkesempatan lg..xde geng nk tgk..asben x suka tgk..

makdara TERDIVA said...

pertama kali dan terakhir kali tengok teater tajuk 'sitanggang' 13 tahun lepas.. :)

Dee said...

tengok teater kt Istana Budayalah sis..baru best..hehehe..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger