Online users

Follower

Tuesday, August 31, 2010

Murah rezeki

Al-kisahnya, saja ja aku try e-mail Istana Malaysia pasal vacancy kat situ. For your information, Istana Malaysia ni one of halal Malaysian restaurant kat Wellington tapi agak mahal berbanding restoran halal lain. That's why asyik ulang makan kat Cinta je.Itu ja yang mampu.Huhu.So far, tak pernah lagi jejak kaki kat Istana Malaysia.Owner dia Indian.

Ok. Cukup sedikit pengenalan pasal Istana Malaysia.Berbalik kepada cerita vacancy, semalam aku dapat email dari bos Istana Malaysia berkaitan vacancy ni. Dia cakap for the time being dorang dah cukup staff tapi aku boleh pergi jumpa dia untuk cakap pasal benda ni.Ala-ala macam sembang kosong gitu.Mana nak tahu untung nasib baik, dapat one-off job. Aku saja je nak merasa macam mana kerja kat restoran taraf 5 bintang ni. Syeera currently jadi staff kat situ dan dia cakap kerja teruk sikit la sebab waiter ada 4 orang ja. Kedai tu nala punya besaq.Memang tak menang tangan nak buat semua benda.

Sekarang ni tengah consider nak pergi jumpa ke tak bos tu. Sebabnya dia nak jumpa pukul 6 petang. Buka puasa 5.56 petang ye. Tengah fikir celah mana nak buka puasa ni.Kedai tu agak jauh dari rumah aku. Rasanya macam nak buka puasa kat Cinta. Hurrmm..Balik balik Cinta.Hahahaha.Kalau hujan, memang aku takkan pergi.Tak sanggup woh.Sejuk!

Kebelakangan ni asyik murah rezeki je.Thank you Allah for everything.

8 comments:

fmunyraz said...

berkat bulan ramadhan. Alhamdulillah :)

Danial Ikhwan Jaafar said...

seronoknya..ada kedai makan halal. hehe. ala, minum air dan kurma sebijik dulu, lepas tu, jumpa boss tu. borak2, mana tau dapat makan free wahahahah! XP

RoSe_ViOleTE said...

Alhamdulillah...
p la awai sket. mne tau boss tu blanje. heheh! =)

Judiene said...

z@ck
happy independence day!
pgi jela jumpe bos dia
kot2 dia ada anak teruna ke
bleh gak masuk jarum
kah kah kah!

~ceRRy beRRy~ said...

ooo.. nk amek part time job ke?

pegi jela.. mn tau de rezeki... ;)

Peri PiA said...

akak ingtkan dpt keje kat istana negara kat m'sia ni ehehe

so how?

Bro Framestone said...

klu hujan xnak ke kerje kat situ..

mesti masyuk kan die dpt he...23x

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

eDdY said...

bos tu nak belanja ko makan la tu...hehe(^^)

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger