Online users

Follower

Tuesday, August 31, 2010

Join koir merdeka

Tema hari ini ialah Merdeka ye.So, aku punya post semua pasal merdeka.Boleh?

Teringat zaman kat MRSM dulu, aku rajin join koir. Bajet suara sedap la katakan.Pantang dengar je ada pertandingan koir, mesti aku gedik-gedik nak masuk. Al-kisahnya time di Langkawi, ada satu pertandingan koir kemerdekaan peringkat sekolah-sekolah Langkawi. Maka, kami berkobar-kobar la berlatih.Bawa koleksi lagu Sudirman.Berdebar juga kan nak compete dengan sekolah lain.

Tiba hari pertandingan. Apasal rasa macam sunyi semacam je tempat ni. Tengok-tengok yang bertanding dua group ja.Konfirm la dapat trofi juga kan.Alahai.Lawak kot.Persaingan nak merebut tempat pertama tu memang ada cuma tak berapa sengit la sebab dua team saja. Bajet berbelas-belas la yang join.

End up dapat no. 2. Agak tak puas hati sebab kami rasa kami punya persembahan lagi best dari dorang. Ala..biasa la.Kalau dah nama pun MRSM, mesti ada bias kalau masuk competition yang melibatkan sekolah kementerian. Mesti sekolah kemen yang menang.Siapa yang duduk MRSM memang dah masak dah dengan benda yang macam ni.Huhu.

Orang cakap, ada gap antara budak kemen dengan budak SBP. Betul ke?

8 comments:

Softtouch [Hanim] said...

ye ker?akak xtau pun..lg pun akak sek biasa jer..xde asrama n mrsm...alahai 2 team je yg join...

fikah mus said...

gap budak kemen n sbp??
*gulp*
no comment.

rasenye takde.

Danial Ikhwan Jaafar said...

hahha
aku dulu sbp kat KT. selalu gak la terasa tempias unfair treatment (poyo ah aku =P)
macam pengakap sekolah aku tak pernah ke ujian2 pengakap. tanya cikgu, die cakap pengakap negeri tak ajak. entah ye entah tidak,ku tak tahu.
pepe pon, kalau betul ada bias2 ni, rasanya agak rugi la. kalau persaingan tu sihat, bukan setakat sbp, mrsm, sekolah biasa pon boleh jadi mantap.
ceh, melalut plak..

siti farhana said...

agree~!
haha. dulu selalu macam tu.
klu msuk competition susah sgt nak bg kta menang. huhu.
tapi sekarang dah tak jumpa. mungkin sebab dah xbyak masuk competition. :D

p/s: kat sini lecturer pulak ada gap. antra uni. geng ni dri uitm. geng ni dri utm. geng ni dri usm. lawak!

diba said...

ada gap ke..ase xdr..bek2 je dlu;)

Bro Framestone said...

tang tue bro xpasti...

tp mungkin gak.. sape yg tahu kan....

bro mase sekolah dulu, tergatai mulut bg idea wat kior sekolah.. xpasal2 kne masuk...

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

eDdY said...

gap camner ek???

MieZa said...

2 team je join..hehe lawak lar kan..
tapi tang MRSM tue..saya setuju,,,hee~

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger