Online users

Follower

Wednesday, August 25, 2010

Petai in Wellington

Ehem. Kan aku dah kata. Kalau kempunan, sanggup mencari sampai ke Asian Market nu haa.Kat Asian Market, semua benda hang boleh dapat. Daun limau purut, daun pandan, petola, apa lagi...Macam-macam ada.

My precious. Baby petai. NZD 4.20. Mahai nak mampuih.

My precious too. Ikan kering. Ini kalau buka puasa pekena dengan nasi putih panas terangkat beb. Ni second time aku beli. Buat bekal sahur dan lauk sampingan time berbuka. NZD 4.90. Tak apa.Sanggup.Tsk.

So, tahu dah la kan lauk berbuka aku apa hari ini. Sambal tumis petai with ikan kering. Fullamak.Sedap tuh.

29 comments:

eDdY said...

petai tu kena gigit sikit2 la...
baru x rugi..hehe(^^)

Peri PiA said...

ikan kering,nasi panas...lapaaa ni

Cik MoMo said...

sedap2..selamat berbuka la nnt ye :)

Softtouch [Hanim] said...

mmg sedpa lauk2 tu z...cntik petai dia fresh gitu..

ana ayesha said...

petai n ikan kering tu dr negara mana?

[z@ck] said...

eDdy..
hahaha..makan slow2..punya nak menghargai kan

Peri Pia..
sabaq sis =P

Cik Momo..
thanks..same to u too =)

Softtouch Hanim..
ha'ah..nampak fresh..tapi tataw la rasa dia macam mana lagi.tunggu buka puasa jap lagi..

ana ayesha..
import dari Auckland..

fmunyraz said...

huh. memang terangkat. peminat petai juga. :)

Drunbella Khoo said...

tu convert rm berapa harga petai tu?

nizam omar said...

jauh betul petai tu terbang kan..rupanaya nak jumpa awak.
(psst..bahaya,kenderaan ini ada brek angin.hehhe)

http://nizamullah.blogspot.com

Dee said...

wui..sedap tu..mesti terbuka selera..

LORD ZARA 札拉 said...

pergh!
frozen punya ke zack?

[z@ck] said...

fmunyraz..
wah..boleh geng la kita =)

Drunbella Khoo..
aku tamau convert.nanti aku nangis

nizam omar..
hahaha..memang jauh!

Dee..
saya la paling laju tambah jap lagi time berbuka.hehehe

LORD ZARA..
ya..frozen punya

zainudin said...

weh petai ada, sambal belacan ada ke tak? he he nang!

zainudin said...

weh petai ada, sambal belacan ada ke tak? he he nang!

zainudin said...

weh petai ada, sambal belacan ada ke tak? he he nang!

[z@ck] said...

zainudin..
mestilah ada =P

Danial Ikhwan Jaafar said...

wah~teringat plak time study dulu. seminggu sekali la kalau nak ke asian grocery sebab tempat jauh haha. tak terjumpa plak ikan kering, tapi ikan bandeng ada dari indonesia. ke ape nama ikan tu...entah la..

[z@ck] said...

Daniel Ikhwan Jaafar..
hehehe..betul..sini pun Asian Market agak jauh.tapi sebab dah kempunan punya pasal, sanggup pergi juga

@rE-LonG said...

Perh!!terliur siot dgr lauk buka dia..hoho..

a'ah petai tu bahagi2kan untk bberapa hari spya xcepat habis..hahha!!

pastu nk msk ptg kcik2..hihi..jimat ;)

marinahunny said...

hohoho berjumpa jg ye..btw NZD4.90=rm ? mahai ?

black_mel said...

petai pun nampak mcm grand...wahhh...mmg xleh tunggu balik ni..hehe..

Sharinginfoz said...

kat mana2 benda alah ni ada kan

Miss Hirose said...

waa xsangka nye kat sna ade jual petai..hik3..

Amieynna Amin said...

tang ikan kering tu xleh tahan..
baru pukul 12.51pm laa..
hehehe

Nour Eyza said...

masak sambal petai..
ikan masin tu gorang..
makan dgn nasik panas2,,
pergh..
kalau ada ubi rebus leh makan dengan ikan masin..
mmg masyuk lah!

MieZa said...

wah..nasib baik aku bukan peminat petai..kalau tak mahu nya ptg kang buka mkn sambal petai =P

syamimi mohammad said...

perh petai.menggelabah la dengar.terangkat la kak zack.haha
lambt nyer berbuka sabosabo.

laila said...

yeahh petai mmg marveles!

qalahbar said...

Lain kali time balik kampung..
bawak petai banyak time nak pi kat sana..

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger