Online users

Follower

Tuesday, August 10, 2010

Putus tunang

Dah lama aku tak dengar cerita dia.Tup tup dapat tahu yang dia dah putus tunang.Erm.Biasalah darah muda.Perempuan pula tu.Bila berjauhan, macam-macam boleh jadi. Dari yang setia terus jadi tak setia. Dari sayang terus jadi kurang sayang.Cuma aku kesian kat si lelaki. Rasanya lelaki tu mesti meroyan teruk.Ye lah.Dia sayang betul kat si perempuan.Tatang bagai minyak yang penuh.Minta segala benda, insya-Allah si lelaki tunaikan.Sayang punya pasal.

Aku kecewa dengan sikap dia yang ambil mudah hal macam ni.Apa dia ingat bertunang ni macam main kahwin olok-olok ke? Boleh suka hati nak putus.Bertunang tak sampai setahun kot. Dengar cerita dia dah dapat pengganti baru. Lagi terkejut bila dengar dia dah mula rapat dengan jantan lain waktu dia still sah jadi tunangan orang.Haish.

Moral of the story, kalau rasa belum bersedia, jangan gatai-gatai nak ikat bagai.Kang family sendiri yang kena tanggung malu. Otak cerdik tapi kalau letak kat lutut, tak guna juga.

Tak tahulah apa nak jadi dengan dia.Dasar pantang nampak lelaki comel sikit.Huh.

p/s : Emo pula entry aku kali ini.

10 comments:

.:lilylimelite:. said...

haahla.asal emo..da xde jodoh kot zack..hee~ selalunya perempuan jd mangsa..ini lelaki? aik? haha

AyuE SurihanyOt said...

xde jodoh la tu..tp seeloknya jaga la hubungan tu...

Judiene said...

huh!
meroyan la laki tuh
mmg sait giler kalo tunang kte pgi oversea, pastu lekat ngn org lain
tp kalo ade jodoh xkemana kan
just beringat2 jela..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

emm.. kesian tulla. tak tahan cabaran bertunang la tu. ko nanti tak yah tunang2. nikah je terus. ehehe. aku plak yang over. maap zack!

Peri PiA said...

betul tu,ini bkn pekara main2

ak pon ade kwn,pompuan yg dok curang..malu

shima said...

sangat setuju.bab tunang kawen bukan mende mudah kan.:)

devoted lily♥ said...

tu la sebabnye orng ckp jgn terburu2.. tu mesti nak ikut trend sekarang, kawin/tunang awal... ishhhh..

lagi pulak y dah kahwin boleh bercerai ini kan tunang.. proses membina ikatan memang banyak dugaan..

eDdY said...

pemikiran mereka masih belom cukup matang tuk sumer tu..
sbb tu jadi camni...huuu

Nazz@Purple said...

ajal maut..jodoh ketentuan yg maha esa..

Salam ramadhan;)

PinQib said...

hee.... em.. darah muda.xsabr.. paham3 jer la



Latest entry. Mai la singgah. ;)
Apa menu sahur anda?

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger