Online users

Follower

Monday, September 6, 2010

Christchurch

Serius aku tak bajet earthquake kat Christchurch tu seteruk ni. Nauzubillah. Terkejut kot tengok.Itulah kau Zack.Terlalu ambil mudah hal disekeliling. Terlalu ignorant.Bagi yang plan nak melancong ke Christchurch dalam masa terdekat ini, dinasihatkan tangguhkan dulu. Keadaan masih kelam kabut kat sana.Dengan bangunan hancur berkecai.Jalan retak sana sini.Dengan banjirnya, terputus bekalan elektrik dan ada two families battling for gastroenterisis. Apo ko bondo nya tu? Sejenis penyakit ala-ala diarrhea yang merebak melalui makanan dan air.Maybe ada kaitan dengan flood juga kot. Contaminated water maybe.Malang tak berbau kan? Tuhan tu Maha Besar. Sekejap je Dia tarik segala nikmat dunia.

FYI, Christchurch ni one of most attractive place in New Zealand.Kalau pergi sana, memang rasa tak nak balik (based on pengalaman kawan-kawan yang dah pernah pergi) sebab banyak tempat cantik.Tambah pula ada bangunan lama yang memang so oversea la habaq hang.Memang cantik kalau posing kat situ.Tapi, dengar katanya lepas jadi earthquake ni, banyak bangunan ancient yang dah runtuh.Huhu.So sad.Hope ada lagi la remaining building yang cantik untuk dilawati.

Nak tengok sebahagian kemusnahan yang berlaku? Klik [sini]


10 comments:

little ain said...

it'll cost them legs and hands for the damages. kesian.

ProfHariz said...

zack tmpt ang okey kan?


New Entry ProfHariz
Pengumuman! Raya Jatuh Pada Hari Khamis

eDdY said...

waaa...teruk nyer...
seb baek kat tempat ko okay kan z@ck..huhu

Danial Ikhwan Jaafar said...

take care yo sistah! =)

hans said...

yups
aku tgok dalm surat khabar teruk wohh
bangunan hilang dinding
jalan retak
kereta kemek
dasyat juga sebenarnya

P/S : Tips - Tips Bagaimana Mahu Mengelak Daripada Memberi Duit Raya Dalam Jumlah Yang Banyak!

ana ayesha said...

pernah baca novel kisah cinta di chrischurch di zaman sekolah. mmg teringin nak pi sana.

Allah maha kuasa yg mencipta langit dan bumi

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

lepas dgr berita pasal earthquake dekat sana terus tingat zack.. harap zack xapa2 :) alhamdulillah.. dah baca kat blog nih.. lega.. take care sis..

mr.syazwan said...

TAKE CARE ye

ALLAH ITU MAHA BERKUASA

SENTIASA SUJUD PADA-NYA..

Roxy zai said...

cantiknya template u!! wah..diri sndiri jdi widget..comel!!

Peri PiA said...

tu la,dulu mase tsunami kat Aceh,akak pon xsangka terok sgt

Allah Maha Besar

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger