Online users

Follower

Wednesday, September 1, 2010

Lesen kereta ada, tapi...

Nak ole-ole dari New Zealand? Meh join Raya Sakan Contest.Klik [sini]

Kempunan nak drive.4 wheel drive yang ini pun jadilah.Hihi.

Cakap pasal drive ni, dah lama rasanya aku tak pegang stereng.Eceh.Macam la kat Malaysia selalu drive.Tak ada maknanya.Al-maklumlah, tak ada kereta kat rumah.Asyik renew lesen tapi gunanya tak pun.Sobss.Rasa sedikit loser bila tak boleh drive sebab tak ada kereta.T_T

Kat sini aku memang tak berani drive sebab rules jalan raya dia sedikit berbeza dengan Malaysia especially bila dekat traffic light.Walaupun lampu hijau, kita still kena tengok kiri kanan before jalan. Kadang-kadang kita kena bagi laluan untuk kereta dari arah lain jalan dulu. Kalau kat Malaysia, pantang nampak hijau terus berdesup hilang.Kat sini tak boleh macam tu. Kang ada yang kena ligan dengan polis.

14 comments:

Peri PiA said...

sabo jer la memandu kat M'sia ni



p/s-pg tadi drive,lame juge x drive hehe

Qu azniza ;) said...

t balik driv puas2..kih2

Fina Sophie said...

ah driver malaysia. think they own the road.

:P

ana ayesha said...

di malaysia lampu ijau pun kena juga berjaga2

ana ayesha said...
This comment has been removed by the author.
Att Ashburn said...

tak jumpe butang like la zack :(

black_mel said...

xpe..kan ada wat part time..nnti leh beli keta..

Danial Ikhwan Jaafar said...

aa, betul tu. sebab yang belah sana pon hijau jugak. member penah accident sebab tu lah. nasib baik kereta je remuk.
berhati hati kalau memandu ye cik z@ck hehee. =P

Dee said...

kwn kak dee masa study kt US..share 4 org beli kereta..bila cuti je..satu US dorang tour..4 crazy Asian girls..lagilah..left hand drive..hahaha..

hans said...

owh
walaupun lampu hijau kena tgok kiri kanan juga?
pelik juga sana yer
hohoho

P/S : Yeyeyeyeyeyeye! Kelas Cancel! Yehaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

eDdY said...

org mesia ni kalo bawak keter mmg x igt dah mende laen...
sbb ru banyak eksiden...wuuu

ProfHariz said...

Sampai macam tuh sekali?
kalau malaysia nampak merah pun jalan.. hahahhaha

Kap said...

tak apa.
boleh membantu ekonomi kerajaan.

Ery Farieha said...

same laa
ada lesen
tp x bwk pon kete
haha >___<

 
© 2011; Utara Mai| Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger